Фаршировані кабачки- смакота влітку!
молоді кабачки - 800 г (у мене 4 шт. по 200 г)
помідори - 200 г
бекон чи шпондер - 100 г
ріпчаста цибуля - 100 г
сир напівтвердий (типу Гауда, Російський) - 80 г
сметана - 2 ст. л. без вершка
сушений базилік або чебрець
- 1 / 2 ч. л. без вершка
сіль, чорний мелений перець - за смаком
зелень петрушки
Фаршировані кабачки. Інгредієнти.
Приготування фаршированих кабачків.
Виймаємо м’якуш з кабачків, солимо та перчимо.
Кабачки помити, розрізати навпіл як на фото, чайною ложкою вибрати м’якуш. Викласти їх на деко, застелене пергаментним папером, посолити і поперчити.
Подрібнена м’якуш кабачків.
М’якуш кабачків подрібнити ножем.
Порізаний кубиками томат.
Помідор очистити від шкірки і насіневої камери (зайва рідина в даному випадку нам не потрібна), порізати кубиками.
Порізана кубиками цибуля.
Цибулю порізати маленькими кубиками.
Порізаний кубиками бекон.
Бекон чи шпондер також порізати маленькими кубиками або короткою соломкою.
Бекон смажиться.
На суху сковорідку викласти шпондер і на невеликому вогні, помішуючи, смажити хвилин 5, щоб добре витопився жир.
Додаємо цибулю до бекону.
Додати цибулю і обсмажити її до прозорого стану. Потім до цибулі всипати сушений базилік чи чебрець і, помішуючи, смажити ще 1 хв.
Додаємо м’якуш кабачків та сметану.
Далі в сковорідку додати м’якуш кабачків і нарізаний помідор, добре посолити та поперчити. Овочі потримати на середньому вогні ще 5 хв., щоб трохи випарувалася зайва рідина. Потім сковорідку відставити з вогню, додати сметану і все ретельно перемішати.
Фаршируємо кабачки.
Підготовленою начинкою заповнити половинки кабачків, зверху посипати тертим сиром. Деко з фаршированими кабачками помістити у заздалегідь розігріту до 190 °С духовку і запікати 25-30 хв.
Фаршировані кабачки готові.
Запечені кабачки притрусити подрібненою зеленню петрушки і подавати до столу. Фаршировані кабачки готові.