Два гарних рецептів для приготування пиріжків з яблуками. Їх з’їдають ще гарячими
Таких смачних та оригінальних пиріжків ви ще ніколи не куштували. Поєднання солодкої та солоної начинки здивує вас своїм смаком.
Ваша родина залишиться задоволеною від ароматних пиріжків.
Пиріжки з щавлем та яблуками з дріжджового тіста.
Вам знадобиться:
- Борошно пшеничне – 0,5 кг.;
- Цукор – 200 грамів;
- Вода питна – 240 мл.;
- Дріжджі сухі – пару чайних ложок;
- Сіль кухонна – ½ чайної ложки;
- Олія рафінована – 50 мл.;
- Яблука – 250 грамів;
- Щавель – 200 грамів;
- Яйце куряче – 1 шт.
Спосіб приготування:
- Візьміть каструлю, налийте воду та підігрійте. Додайте столову ложку цукру, 100 грамів борошна та дріжджі. Залишіть опару на 20 хвилин у теплому місці.
- Після додайте олію та борошно, що залишилось. Замісіть тісто.
- Тісто накрийте рушником та залишіть у теплому місці на 90 хвилин.
- Яблука наріжте не великим кубиком.
- Наріжте дрібно щавель.
- Змішайте щавель зі столовою ложкою цукру. Помніть руками та злийте сік, що утворився.
- Змішайте щавель з яблуками.
- Розділіть тісто на рівні частинки. У кожну частинку покладіть начинку та чайну ложку цукру. Защепніть краї та сформуйте пиріжки.
- Деко застеліть пергаментом. Викладіть пиріжки та залишіть постояти протягом 10 хвилин у теплому місці.
- Змастіть пиріжки яйцем та випікайте протягом 20 хвилин, при температурі 220 градусів.
Смачного!