«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Дуже смачні арахісові смаколики без цукру

Хочу запропонувати вам сьогодні дуже простий та цікавий рецепт солодощів, який вигадала спонтанно, експериментуючи з арахісовою пастою на сніданок.

Поєданння смаків арахісу, меду та керобу мені дуже припало до душі, тож вирішила наліпити цукерочок. Вони виходять не тільки смачні та оригінальні, а ще й здорові, адже не містять цукру чи пальмової олії, зате всі інгредієнти повні корисних речовин.

Інгредієнти

 

арахіс/арахісова паста     300 г.
сіль     дрібка
мед     2-3 ст.ложки
кероб або какао     2-3 ст.ложки

Готувати надзвичайно просто.

 

Арахіс очистити, злегка підсмажити на сухій сковороді, доки горішки не почнуть виділяти олію та не стануть блискучими (цей крок можна пропустити, якщо візьмете обсмажений арахіс, у мене був сирий). Далі горішки потрібно перемолоти в блендері до консистенції густої, злегка крупинчастої пасти (це займе від 5 до 15 хвилин, тож періодично давайте своєму пристрою перепочити, щоб не перегрівався). На цьому етапі ми, по суті, готуємо класичну арахісову пасту, тож, якщо маєте можливість, можна замість горіхів просто використати готову пасту з магазину.

До маси потрібно додати дрібку солі та кілька ложок меду, а також кероб або какао.

Я використовувала кероб, бо якраз недавно він з’явився на моїй кухні і став предметом експериментів. Це дуже корисний продукт, який є чудовою альтернативою какао, він не містить кофеїну та має солодкуватий, а не гіркий смак, тому підходить тим, хто старається споживати менше цукру або не може їсти шоколад, наприклад, через алергію. Словом, раджу почитати більше та покуштувати. Проте, для цього рецепту цілком підійде і будь-який хороший порошок какао.)

Пропорції рецепту можна трохи варіювати в залежності від того, якої густоти арахісова паста у вас вийшла та наскільки рідкий мед (у мене був густий гречаний). За консистенцією маса має трохи нагадувати тісто для основи чізкейка — злегка розсипчаста, але ліпиться. Можна також додати подрібнених у блендері фініків, має вийти більш клейка та м’яка, але й солодша маса, з новою ноткою смаку. Сама так спробую вже наступного разу, але впевнена, що хорошим фініком корисну цукерку ніколи не зіпсуєш.

З отриманого тіста сформувати невеликі кульки, обваляти в порошку какао/керобу, можна також взяти кунжут.
От і все, смачні та поживні цукерочки з приємним ароматом смажених горіхів готові. У мене з приблизно такої кількості продуктів вийшло 30 штук. Чудове солодке доповнення до чаю або кави. Смачного!

Приємних та натхненних експериментів вам на кухні і не лише.

Джерело: Тарілка

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі