Дуже простий рецепт печива. Син в захваті, готую через день
У нашій сім’ї є традиція щовечора пити чай і розповідати про те, як минув день. А до чаю що потрібно?
Правильно, солоденьке. Такий простий рецепт сметанного печива, що готую, навіть коли дуже втомлена. Спробуйте і ви.
Нам знадобляться:
- По 150 грамів сметани та борошна
- По 100 грамів вершкового масла та цукру
- 1 чайна ложка розпушувача для тіста
- Жовток з одного яйця
Сметану викладаємо у тарілку, змішуємо із м’яким маслом та борошно, змішане із розпушувачем. Це все добряче вимішуємо, виходить холодне ніжне тісто. Його залишаємо у холодильнику на 40 хвилин, щоб воно стало більш слухняним.
Після цього – дістаємо із холодильника, розкачуємо, щоб товщина тіста була трохи менше сантиметра. Мастимо наш пласт тіста жовтком (якщо він густий, можна додати трошечки води), а потім посипаємо цукром. Чим більше налипне – тим краще.
Нарізати можна у будь-якій формі.Перекладаємо на пергамент для випічки і – у пічку. 190 градусів, 10 хвилин – і печиво готове.