«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Дуже простий рецепт домашнього хліба

Якщо ви не пробували випікати хліб, тому що побоювалися складнощів приготування тіста, цей рецепт для вас! Завдяки йому ви зможете радувати рідних пишним і запашним домашнім хлібом хоч кожен день. Адже жодних тривалих зусиль він не вимагає.

Хліб виходить досить вологий всередині, з великими порами і тонкою хрумкою скоринкою. Особливо сподобається шанувальникам чіабатти – італійського білого хліба. Свіжі дріжджі можна замінити сухими, на таку кількість борошна 4 г буде достатньо (приблизно три чверті столової ложки).

Складові:

Пшеничне борошно – 530 г
Вода – 420 мл
Дріжджі – 10 г
Сіль – 1 ч. л.
Приготування:

Дріжджі розчиніть у теплій воді (37-39 градусів). Борошно просійте в глибоку миску, додайте сіль, влийте розчинені дріжджі. Замісіть тісто середньої консистенції.

Накрийте миску плівкою з невеликим отвором для виходу повітря і залиште на 2 години при кімнатній температурі. За 2 години тісто має піднятися в 2 рази, а на його поверхні буде багато бульбашок. Не забудьте, що тісто у нас без замісу, тому, не обминаючи його, накрийте миску плівкою або кришкою з отвором і відправте в холодильник на ніч.

На ранок дістаньте потрібну кількість тіста. Щоб воно менше прилипало, присипте руки борошном. Обваляйте тісто в борошні, формуючи кулю (для цього підгинайте краї тіста вниз і всередину). Викладіть шар на лист паперу для випічки, присипаного борошном, і залиште підходити ще на 40-60 хвилин. Накривати не потрібно. Тим часом розігрійте духовку до 235 градусів.

Зробіть на тісті 3 надрізи, перемістіть його разом з папером на деко і відправте в духовку на середній ярус. На нижньому ярусі встановіть ще один лист,  та налийте в нього 1,5 ст. гарячої води, щоб створити ефект лазні. Випікайте хліб 45 хвилин, потім вийміть з духовки і залиште остигати на решітці. 

Тісто для домашнього хліба прекрасно зберігається в холодильнику протягом 2 тижнів, щоб ви змогли в будь-який момент спекти свіжу буханку до обіду. Не забудьте лише накрити тісто плівкою, щоб не обвітрилося.

Джерело: wworld.com.ua

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі