«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Довго не черствіє. Волога, солодка паска на Великдень

Паска – це не просто випічка, це справжній витвір, який готується з особливою увагою та турботою до кожної деталі. Пропоную вам покроковий рецепт, який допоможе вам приготувати чудову паску, здобну і вологу, з насиченим смаком і ароматом.

Паска – це не просто випічка, це справжній витвір, який готується з особливою увагою та турботою до кожної деталі. Пропоную вам покроковий рецепт, який допоможе вам приготувати чудову паску, здобну і вологу, з насиченим смаком і ароматом.


Інгредієнти для приготування великодньої паски:

1 Етап (опара):

дріжджі свіжі – 25 г (або сухі дріжджі – 8 г = 1,5 ч.л.)
цукор – 20 г = 4 ч. л.
молоко тепле (1,5%) – 140 мл = 9,5 ст.л.
борошно – 100 г = 5 ст.л.
2 Етап (основна здоба):

жовток яєчний – 94 г = 5 шт.
яйце ціле – 40 г = 1 шт.
цукор – 150 г = ¾ склянки
сіль – 4 г = 0,5 ч. л.
ванільний цукор – 10 г = 2 ч.л.
борошно – 320 г = 2,5 склянки
3 Етап (жири):

борошно – 80 г = 4 ст.л.
вершкове масло м’яке (82%) – 85 г = 4,5 ст.л.
соняшникова олія – 25 г = 3 ст.л.
4 Етап (наповнювачі):

родзинки (цукати, в’ялені ягоди) – 170 г = трохи менше склянки*
Вихід: 4 паски по 285 г

Склянка об’ємом 200 мл

Покроковий рецепт приготування:

Почнемо з того, що всі необхідні продукти потрібно дістати з холодильника і дати нагрітися до кімнатної температури. Після цього приступимо до приготування опари для тіста. Змішаємо дріжджі, цукор, борошно та попередньо підігріте до 36-38 градусів молоко. Опара надасть тісту гарного смаку та аромату, а також допоможе дріжджам зміцніти. Перемішаємо та залишимо на 30 хвилин для підйому.

Окремо збиваємо до білого жовтки яєць, сіль, ванільний цукор і звичайний цукор. Доводимо до легкого побіління маси, щоб здобі було легше підніматися в процесі вистоювання.

джерело 

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі