«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Домашня пахлава. За цим рецептом виходить дуже смачна, дітям сподобається

Пахлава – це традиційні солодощі Туреччини. Вона виходить божественно смачна та дуже подобається навіть найвибагливішим ласунам. Пропонуємо простий рецепт цієї смакоти, за яким впораються навіть починаючі кондитери.

Складові:

  • Сметана 250 мл.;
  • Жовтки курячі 4 шт.;
  • Вершкове масло 300 гр.;
  • Цукор пісок 250 гр.;
  • Борошно пшеничне 800 гр.;
  • Харчова сода 0,25 ч. л.;
  • Сіль 1 дрібка;
  • Волоські горіхи 300 гр.;
  • Цукор для начинки 500 гр.;
  • Мед натуральний 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Розтопіть масло, з’єднайте з жовтками й сметаною та ретельно перемішайте.
  2. Додайте цукор, соду, сіль та знову перемішайте.
  3. Просійте в тісто борошно, вимісіть, загорніть в харчову плівку та помістіть в холодильник на 1 годину.
  4. Підсушіть горіхи, подрібніть в блендері та змішайте з цукром.
  5. З тіста зробіть два більших й два менших шари та розкатайте їх в пласти.
  6. Більший викладіть у форму для запікання, зверху начинку, потім менший, знову начинку, пласт тіста, начинку й більший пласт.
  7. Змастіть жовтком, зробіть ромбоподібні розрізи та в кожен вкладіть шматок волоського горіха.
  8. Випікайте в розігрітій духовці до 180 градусів протягом 40 хвилин.
  9. За 10 хвилин змастіть медом та доведіть до готового стану.

Приємного апетиту!

Джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі