Домашні чебуреки: смачно, швидко, легко
Вам знадобиться:
- цибуля – 2-3 шт;
- оцет 9% – 1 ч. л;
- сіль – 0,5 ч. л;
- борошно – 500 гр;
- м’ясо – 300 гр;
- олія соняшникова – 1 ст. л;
- вода – 250 мл.
Як приготувати чебуреки
Спочатку заготовляємо начинку. Цибулі повинно бути порівну з м’ясом.
Готуємо цибулю з м’ясом. Потім потрібно обов’язково посолити. Подрібнюємо в м’ясорубці. Після цього обов’язково додаємо холодної води. Потім це ретельно перемішуємо.
Заготовляємо тісто. Просіваємо борошно. Додаємо воду з оцтом, сіллю і олією. Заготовляємо тісто. У тому випадку, якщо тісто вийшло липким, то додаємо ще муки. Залишаємо тісто на 10 хвилин.
Потім ділимо тісто на 12 частин. Всі частини розкачуємо в коржик так, щоб він був тонким. На один корж викладаємо начинку, а потім накриваємо другим коржем. Защипуємо по краях так, щоб начинка не випадала.
Обсмажуємо чебуреки на сковороді з соняшниковою олією приблизно 10-20 хвилин. Постійно перевертаємо їх, щоб вони обсмажилися рівномірно.
У вас вийшли смачні чебуреки! Подавайте на обідній стіл гарячими, тому що саме в цей час розкривається їх смак. Приємного вам апетиту!