Дітям на сніданок: ліниві вареники з сиром
Існує чимало рецептів приготування лінивих вареників, що відрізняються один від одного, перш за все пропорціями продуктів. Орієнтуйтеся у виборі рецепта на те, який смак вам ближчий – більш чи менш виражений сирний.
Рецепт домашніх лінивих вареників (з менш вираженим сирним смаком)
Інгредієнти
- сир – 200г
- яйце – 1 штука (можна використовувати лише жовток)
- борошно – 8 ст.л.
- цукор – 2 ст.л.
- ванілін
- дрібка солі
Перемішайте сир з яйцем, цукром, половиною борошна і сіллю, решту борошна висипте на стіл, на нього викладіть тісто, вимісіть його руками, поки не перестане липнути, розділіть тісто на 4 рівних частини, кожну розкачайте в ковбаску близько 2см завтовшки, наріжте ковбаски на шматочки бажаної товщини, зваріть вареники, опустивши в киплячу підсолену воду і після того, як вареники випливуть на поверхню проваріть 5хв. Подавати з джемом або сметаною.
Рецепт домашніх лінивих вареників (з яскраво вираженим сирним смаком)
Інгредієнти
- сир – 500 г
- яйце – 1 штука (можна використовувати лише жовток)
- борошно – 2 ст.л.
- цукор – 3 ст.л.
- ванілін
- сіль – ½ ч.л.
- борошно для обвалювання
В сир вибийте яйце, додайте ванілін, сіль і цукор, всипте борошно, замісіть однорідну масу, ретельно розмішавши і розтерши всі інгредієнти один з одним. По густоті тісто має вийти таке ж, як був сир. Посипайте робочу поверхню борошном дуже щедро, беріть тісто частинами потроху (інакше буде незручно, тому що воно буде досить липким) і скачуйте, з усіх боків присипаючи борошном в міру необхідності, в ковбаску шириною близько 2см, швидко наріжте шматочками по 1см завтовшки і обваляйте їх у борошні. Далі вареники можна зварити – опустити в киплячу підсолену або підсолоджену воду і проварити 2-3хв після спливання, або ж викласти на посипану борошном дошку і покласти для заморозки в морозильник.
Джерело: Все для дітей