«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Дiлюсь з вами своїм улюбленим рецептом сметанника на сковорідці. Гoтується швидко та лeгко, a смак словами не передати!

Дiлюсь з вами своїм улюбленим рецептом сметанника на сковорідці. Гoтується швидко та лeгко, a смак словами не передати!

Дуже простий рецепт. Ми будемо готувати сметанник без допомоги духовки – на звичайній сковороді. Цей торт дуже легкий і в той же час смачний.

Сметанник отримав назву завдяки основному інгредієнту – це звичайно ж сметана.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – три склянки
  • Цукор – 200 грамів
  • Сметана будь-якої жирності – 200 грамів
  • Розпушувач – одна чайна ложечка

Для крему:

  • Цукор – 180 грамів
  • Сметана жирна – 600 грамів

Для прикраси:

  • печиво темне шоколадне готове
  • печиво світле готове

Приготування смачного сметанника на сковороді

Для приготування тіста.

З’єднати сметану з цукром і збuти вінчиком. Додати борошно, заздалегідь просіяне і змішане з розпушувачем. Все перемішати до однорідності. Замісити еластичне тісто.

Розділити його на вісім однакових шматочків. Кожен шматочок округлити і розкачати в круглий пласт діаметром приблизно 20 см або більше.

Щоб коло було рівним, найкраще скористатися кришкою від каструлі. Потрібно просто вирізати за допомогою кришки коло з тіста.

Обрізки не викидати! З них вийде ще два коржа. Тобто всього виходить десять коржів для торта сметанник.

Поставити суху сковороду на вогонь, розігріти її і викласти корж. Випікати коржі на помірному вогні з двох сторін. На кожну сторону потрібно приблизно дві або три хвилини. Потім коржі охолодити повністю.

Для приготування крему міксером збuти сметану з цукром. Крем готовий.

Для оформлення торта змастити кожен корж кремом і викласти один на одного. Бічну частину торта також змастити сметанним кремом.

Біле і шоколадне печиво окремо подрібнити в крихту. Це можна зробити руками або блендером. Білим печивом прикрасити бічну частину сметанника.

Шоколадним печивом прикрасити верхню частину торта. Смачний сметанник на сковороді готовий. Але спочатку він повинен просочитися в холодильнику протягом кількох годин.

Найкраще залишити його на ніч.

Джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі