Деруни по-особливому. Покроковий рецепт з фото
- Картопля 7 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Печериці свіжі 300 г
- Часник 2 зуб.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Яйце куряче 1 шт.
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Сметана 20% 0.5 скл.
- Сир голландський 100 г
Приготування дерунів звична справа для всіх українських господинь. І в більшості випадків, проста повсякденна страва.
Але якщо підійти до приготування з творчим натхненням отримаємо несподівано святковий смаколик, що годиться для прийому гостей. Тож витратимо не багато часу і приготуємо деруни по-особливому.
ПРИГОТУВАННЯ:
Картоплю, пів-цибулини та часничок натерти на тертці для дерунів. Додати сіль, перець, яйце та 1 ст. л. борошна.
Смажити подовгасті, тонкі деруни до золотистого кольору з обох боків.
Печериці або будь-які інші гриби потушкувати з цибулею та спеціями до готовності та перемолоти в комбайні на фарш. Кожен дерун щедро змастити начинкою.
Звернути рулетиком і скласти у посудину для запікання.
Обкласти нарізаними грибочками, полити сметаною та затерти сиром. Покласти в духовку на 40 хв при температурі 180 градусів.
Подавати, поливаючи підливою, що утворилась під час приготування.
Смачного!