Чому на Тернопільщині дорожчає м'ясо?
Продавець м’яса з центрального ринку Тернополя пані Галина розповідає, ще влітку ціна м’яса була значно нижчою, нині простежується дорожчання цього продукту. «Дорожчає в основному свинина. Ми продаємо її зараз за різними цінами, залежно від виду м’яса. В загальному ціна сягає ста гривень за кілограм. Грудинка – 80 грн. за кілограм, вирізка – 128 гривень за кілограм», пише "Zz.te.ua".
За інформацією асоціації «Свинарі України» свинячий стек за півроку подорожчав з 90 грн. за кілограм до 108 грн. Експерти відзначають: якщо ситуація з африканською чумою не стабілізується найближчим часом, то треба очікувати чергового зростання цін на м’ясо. Також ціни на свинину зумовлюють дорожчання й інших видів м’яса – яловичини й курятини. Основна причина – дефіцит пропозиції через скорочення поголів’я.