Борщова заправка на зиму! Тільки овочі та сіль без стерилізації
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- буряк, 1 кг;
- морква, 1 кг;
- помідори, 0.5 кг;
- цибуля, 1 кг;
- сіль, 3 ст.л;
- олія соняшникова, 300 мл.
З такої кількості інгредієнтів, виходить 12 банок по 0.5 заготовки.
Овочі промиваємо і очищаємо. У м’ясорубці подрібнюємо помідори до стану соку – це буде соус, в якому ми будемо тушкувати всі овочі. Сік ставимо на вогонь.
На великій тертці натираємо буряк, потім моркву. Цибулю і перець ріжемо шматочками.
У киплячий томат висипаємо сіль 3 ст.л, виливаємо соняшникову олію, змішуємо масу. Висипаємо в соус буряк і моркву, все перемішуємо і овочі втоплюємо, доводимо до кипіння, закриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин.
Додаємо в заготовку цибулю і перець, перемішуємо і тушкуємо під кришкою 30 хвилин.
Ви можете додати 1 ст.л цукру, щоб смак заготовки був яскравіше й пахучіше.
Зменшуємо вогонь і розливаємо в баночки, закатуємо кришками, перевертаємо, укутуємо і залишаємо до охолодження. Зберігаємо в будь-якому місці.
Коли ви готуєте борщ, заготівлю вливають за 5 хвилин до закінчення варіння. Цього часу вистачає, щоб борщ повністю просочився соусом.