«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Борщова заправка на зиму! Тільки овочі та сіль без стерилізації

Борщова заправка за цим рецептом готується дуже просто і швидко і ви отримуєте відмінний варіант заправки, яка заощадить вам час при готуванні борщу. Також її ще можна додавати в тушковану картоплю та інші страви.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • буряк, 1 кг;
  • морква, 1 кг;
  • помідори, 0.5 кг;
  • цибуля, 1 кг;
  • сіль, 3 ст.л;
  • олія соняшникова, 300 мл.

З такої кількості інгредієнтів, виходить 12 банок  по 0.5 заготовки.

Овочі промиваємо і очищаємо. У м’ясорубці подрібнюємо помідори до стану соку – це буде соус, в якому ми будемо тушкувати всі овочі. Сік ставимо на вогонь.

На великій тертці натираємо буряк, потім моркву. Цибулю і перець ріжемо шматочками.

У киплячий томат висипаємо сіль 3 ст.л, виливаємо соняшникову олію, змішуємо масу. Висипаємо в соус буряк і моркву, все перемішуємо і овочі втоплюємо, доводимо до кипіння, закриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин.

Додаємо в заготовку цибулю і перець, перемішуємо і тушкуємо під кришкою 30 хвилин.

Ви можете додати 1 ст.л цукру, щоб смак заготовки був яскравіше й пахучіше.

Зменшуємо вогонь і розливаємо в баночки, закатуємо кришками, перевертаємо, укутуємо і залишаємо до охолодження. Зберігаємо в будь-якому місці.

Коли ви готуєте борщ, заготівлю вливають за 5 хвилин до закінчення варіння. Цього часу вистачає, щоб борщ повністю просочився соусом.

Джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі