Беремо склянку кефіру і через 15 хвилин смачний сніданок на столі
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
борошно – близько 550 г;
кефір жирний – 200 мл;
сіль – дрібка;
яйця – 2 шт;
цукор – 160 г;
олія соняшникова – 100 мл;
ванільний цукор за смаком;
розпушувач – 1.5 ч.л.
Процес приготування пампушків
Беремо продукти кімнатної температури.
Змішуємо кефір з сіллю, цукром, яйцями, олією до однорідності.
Борошно просіваємо, з’єднуємо з розпушувачем і частинами вводимо в масу, вимішуємо м’яке і еластичне тісто.
Розігріваємо багато олії і обсмажуємо пампушки з двох сторін до золотавості, викладаємо спочатку на паперові рушники, потім на тарілку.
За смаком посипаємо пудрою або пудрою з корицею, цедрою цитрусових, подаємо з варенням, джемом і шоколадом.
Порада: замість розпушувача ви можете використовувати соду, вона буде «працювати» краще розпушувача.