«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Багато хто просив цей незвичайний рецепт: ніжні італійські тістечка з сиру

Необхідні інгредієнти на 6 порцій:
    • куряче яйце 1 шт.
    • борошно – 150 гр.
    • цукор – 40 гр.
    • вершкове масло – 25 гр.
    • цедра 1 лимона.

Для крему:

    • рікота – 200 гр.
    • цукор – 50 гр.
    • куряче яйце – 1 шт.
    • ванілін за бажанням.

Спосіб приготування:

    1. У глибоку миску збиваємо яйце, додаємо цукор, лимонну цедру і перемішуємо до розчинення цукру.
    2. Потім вливаємо розтоплене вершкове масло. Перемішуємо.
    3. Всипаємо всю муку і замішуємо ніжне еластичне тісто.
    4. Готове тісто замотуємо в харчову плівку і кладемо в холодильник.
    5. Готуємо крем. Беремо крем рікота або звичайний сир, перетертий два рази через металеве сито.
    6. Додаємо цукор.
    7. Яйце ділимо на білок і жовток. Білок збиваємо міксером в міцну піну, а жовток додаємо в рікотту.
    8. Додаємо ванілін і все добре перемішуємо.
    9. Далі легкими рухами, невеликими порціями вводимо збитий білок.
    10. Тісто ділимо на 6 рівних частин і формуємо з кожної коржі-квадратики 10х10 см.
    11. Кожен корж викладаємо у форму, змащену вершковим маслом, паперову або силіконову.
    12. У середину викладаємо крем і загортаємо краї квадратних коржів поверх начинки.
    13. Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.
    14. Накриваємо зверху пергаментом, щоб тістечка не пригоріли. Готові тістечка посипаємо цукровою пудрою.

Джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі