«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

Апетитні десерти за 10 хвилин: що приготувати, коли гості вже стукають в двері?

Що ж робити, якщо вам терміново потрібно їх чимось пригостити, а в холодильнику залишились одні продукти?

Для цього випадку ми підготували для вас добірку рецептів 3 десертів, приготування кожного з яких у вас займе не більше 10 хвилин.

Шоколадний фондан

Інгредієнти (на п’ять порцій):

    Гіркий шоколад – 150 г
    Вершкове масло – 90 г
    Яйця – 3 шт
    Вершки – 40 мл
    Борошно – 30 г

Приготування:

1. Шоколад поламати на шматочки, масло нарізати кубиками. Розтопити на водяній бані і перемішати до однорідного стану. Швидкий варіант: покласти шоколад і масло в пакет, опустити його в чашку з гарячою водою. Через кілька хвилин маса буде розтоплена. Пакет надрізати і вилити шоколадну масу в миску для подальшого приготування. Додати до шоколадної маси борошно, яйця і вершки. Перемішати віничком.

2. Викласти у формочки для випікання (підійдуть жароміцні склянки). Поставити в духовку розігріту до 200 градусів на 5 хвилин. Подавати з кулькою морозива.

Тірамісу

Інгредієнти (на 5 порцій):

    Вершки – 250 мл
    Цукрова пудра – 1 ст. л.
    Шоколадна паста – 50 г
    Сир Маскарпоне – 250 г
    Морозиво ванільне
    Печиво савоярді – 10 шт
    Кава – для замочування печива.

Приготування:

1. Сир Маскарпоне змішати з шоколадною пастою. Додати вершки, збиті з цукровою пудрою. Перемішати.

2. Печиво савоярді змочити в завареній каві.

3. Викласти в порційний стакан десерт шарами: на дно поламане печиво, зверху ванільне морозиво, потім шоколадно-вершковий крем, ще один шар печива і знову морозиво.

Гарбузова запіканка

Інгредієнти (на 3 порції):

    Яйце – 1 шт
    Молоко 1% – 2 ст.л
    Ваніль – 1/4 ч.л
    Борошно – 7 ст.л
    Гарбузове пюре (можна взяти дитяче) – 1/4 чашки
    Цукор коричневий – 1/4 чашки
    Кориця мелена – 1/4 ч.л
    Сіль – 1 щіпка

Приготування:

Змішати в ємності яйце, молоко, ваніль, гарбузове пюре, борошно, цукор, корицю і щіпку солі. Добре перемішати, розлити по порційних чашках. Поставити в мікрохвильовку на 2-3 хвилини. Перед подачею трохи остудити.

Джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі