«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

8 продуктів, щоб запобігти тромбозу та інсульту

Тромбоз та емболія пов’язані з непрохідністю кровоносних судин, що може призвести до смерті.

Тоді як тромбоз виникає в венах і артеріях, емболія – це фактично міграція тромбу по кровоносній системі. Багато людей ризикують, особливо ті, хто має варикозне розширення вен.

Що ви можете зробити, щоб запобігти цій серйозній проблемі? Зрозуміло, що неможливо на 100% уникнути цих розладів, але ви можете знизити ризик, ведучи здоровий спосіб життя.


Змінити свої звички, свій спосіб життя – це під силу кожному. Якщо у вас є спадкова схильність до тромбозу, саме час подбати про себе, критично переглянути своє харчування і вести активніший спосіб життя.

Сьогодні ми хочемо розповісти трохи більше про цю важливу тему і запропонувати декілька чудових продуктів, які мають бути у вашому раціоні.

Чому виникають тромбоз і емболія


Немає єдиного джерела цих розладів. Обидва вони засновані на різних чинниках, які зазвичай пов’язані зі способом життя, генетичними факторами та іншими супутніми захворюваннями:

високий рівень холестерину і тригліцеридів
тривале сидяче положення
протизаплідні таблетки або гормони естрогену (особливо для жінок, які курять)
нещодавнє перенесення операції
вагітність
ожиріння
проблеми з серцем або нирками
генетична схильність
Як бачите, багатьох із цих факторів ризику не можна уникнути. Але тільки тому, що ви вагітні або маєте високий рівень холестерину, не означає, що у вас з’являться тромби.

реклама

 
У вас є ризик, але це не причина і наслідок.
З’ясуймо, як тромбоз відрізняється від емболії:
Тромбоз – скупчення крові у венах або артеріях через згортання, зміну кровоносної судини або пошкодження артеріальної стінки.
Емболія може бути наслідком тромбозу або накопичення жиру, амніотичної рідини чи навіть бульбашок вуглекислого газу (у випадку аквалангістів або людей, які займаються дайвінгом).
Емболія – це закупорювання артерій у будь-якій частині тіла, наприклад, у легенях.
Які продукти можуть допомогти запобігти тромбозу та інсульту?
1. Лимон
Ми розповідали вам про користь лимонів незліченну кількість разів. Ви добре обізнані про те, що вони є прекрасним засобом, щоб зміцнити імунну систему, вивести токсини й боротися з наслідками впливу вільних радикалів.
Але чи знаєте ви, що лимони можуть бути дуже потужними, коли доходить до покращення кровообігу і збільшення виробництва червоних кров’яних клітин?
Щодня пийте воду з лимонним соком або додайте трохи цього соку до заправки для салатів.
2. Оливкова олія
Оливкова олія – це природний дар, який багатий на омега-6 жирні кислоти, які ідеально підходять для зниження рівня поганого холестерину (ЛПНЩ) в крові.
Завдяки оливковій олії ви можете зберегти артерії гнучкими та зменшити накопичення нальоту, який може перешкоджати кровотоку і підвищити ризик тромбозу.
3. Авокадо
Авокадо в помірних кількостях не викликає ожиріння і може бути навіть кориснішим, ніж оливкова олія.
Спробуйте їсти половину авокадо тричі на тиждень на сніданок. Ваше здоров’я буде вам вдячне.
4. Зубчик часнику щодня
Їжте зубчик часнику принаймні один раз на день.
Часник багатий на алліцин – лікувальний фермент, який дбає про здоров’я серця та імунної системи, а також має антикоагулянтний ефект, що стимулює кровотік.
5. Селера
Селера багата на антиоксиданти, вітаміни та фітоелементи, які регулюють кров’яний тиск.
Цей овоч також допомагає знизити рівень кортизолу (гормону стресу) в крові, який може дуже негативно позначитися на здоров’ї серцево-судинної системи.
Якщо ви будете вживати селеру регулярно сирою або в складі соку, ви матимете більш чисті та гнучкі артерії з меншим нальотом.
6. Журавлинний сік
Одним із найкращих натуральних варіантів для поліпшення кровообігу є журавлина.
Завдяки антикоагулянтній дії цієї ягоди ви поліпшите кровообіг.Це дивовижно.
Пийте журавлинний сік і купуйте сушену або навіть заморожену журавлину, коли сезон скінчився.
7. Червоне вино
Келих червоного вина щодня може зменшити ймовірність серцевого нападу або інсульту.
Цей виноградний напій багатий на потужні антиоксиданти, а також етанол, які регулюють рівень “поганого” холестерину.
Червоне вино також затримує утворення нальоту в артеріях і покращує кровообіг.
Пийте червоне вино в помірних кількостях і скористайтеся його перевагами.
8. Морква
Усі люблять моркву. Вона свіжа, приємна на смак і підходить до всього. Вона також корисна, коли йдеться про запобігання тромбозу та емболії.
Це тому що вона є чудовим джерелом бета-каротину – речовини, яка зменшує ймовірність інфарктів і балансує рівень холестерину.
Думаємо, що відтепер ви можете збільшити споживання цих восьми продуктів. Це варто зусиль заради вашого здоров’я.

Джерело: ОТОЖ

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі