7 продуктів, які ми завжди готували неправильно
Культура приготування поступається місцем банальному бажанню щось проковтнути, переварити і засвоїти, тимчасово подолавши голод до його чергового приходу.
До сьогоднішнього дня продукти з нашого списку здавалися абсолютно банальними, але уявіть собі – вони володіють дуже корисними властивостями. І ми не тільки хочемо переконати вас в тому, що розмови про поживні речовини – це доля хіміків, дієтологів і кухарів, але в першу чергу запропонувати вам долучитися до правильного, здорового і усвідомленого харчування.
Картопля
Для приготування смаженої картоплі, вареної картоплі, картоплі фрі та пюре велика частина з нас по класиці звертається до білого сорту цієї культури. Якщо у вас є своя земельна ділянка, зробіть в цьому році виняток і висадіть фіолетову картоплю. Цей сорт більш примхливий у догляді, проте він обов’язково віддячить вам за докладені зусилля, знизивши кров’яний тиск, рівень цукру в крові і ризики ракових захворювань.
Морква
Шинкована, терта, або ж після гарячої обробки – наприклад, варіння – морква втрачає всі свої корисні властивості. Робимо висновки: вимийте коренеплід, почистіть його і занурте в окріп – дослідження показали, що такий вид приготування підвищує біологічну цінність каротиноїдів.
Чай
Ставлення до чаю не у всіх однозначне, але якщо говорити про позитивний вплив на організм, то при помірному вживанні він служить профілактичним засобом для захворювань серцево-судинної системи. Єдине, що здатне позбавити його цієї функції, так це молоко. Залиште цей рецепт британцям.
Часник
Якщо ви звикли терти його, або ж пропускати через прес, тоді залиште його після цього хвилин на 10 – кашка насититься особливим ензимом під назвою калліцін, який поліпшить проходження тромбоцитів по кровоносній системі, що їй, безумовно, тільки на користь.
Плодові культури
Їсти стиглі яблука і груші краще, ніж незрілі – з цим ніхто сперечатися не буде. Але що це дає нам з точки зору поживності? У плодах, які дійшли до кондиції, повністю руйнується хлорофіл, а це призводить до підвищення антиоксидантів.
Броколі
Складно пояснити дітям, що броколі – одна з найбільш ефективних рослин в справі запобігання таких видів раку, як рак грудей і шкіри. Поки діти її дружно ненавидять, знайте, що тільки броколі, приготована на пару, зберігає всі важливі для цієї боротьби компоненти. Поліпшити ж їх властивості можна, включивши броколі до складу гострих страв.
Гірчиця
Жовтого кольору гірчиці додає натуральний барвник куркумін, що видобувається за допомогою деяких хімічних реакцій з кореня куркуми. Крім фарбування куркумін є ще й продуктом, що сприяє зниженню можливості захворіти деякими видами раку.
Джерело: wworld.com.ua