6 смачних салатів з пекінської капусти
1. Салат «Швидко і смачно»
Складові:
- капуста пекінська
- свіжий огірок
- цибулька
- ковбаска (кому яка подобається)
- майонез
- спеції
Приготування
- Капусту шаткуємо (у нас пекінська, з нею смачніше)
- Огірок ріжемо соломкою
- Ковбасу ріжемо соломкою
- Цибулю ріжемо півкільцями
- Додаємо майонез, сіль, перець і все перемішуємо!
2. Салат «Цезар»
Складові:
- куряча грудка (філе)
- пекінська капуста
- сир твердого сорту на ваш смак
- сухарики
- помідори (1-2 шт).
Для соусу:
- майонез
- часник
- зелень
- лимон
Приготування
- Готуємо курку. Тут на Ваш смак – можна просто зварити, можна, вже варену, злегка обсмажити до золотистого кольору … Хто як любить.
- Поки курка вариться, ріжемо капусту тонкими смужками.
- Ріжемо помідори часточками.
- Сир натерти на дрібній тертці.
- До цього часу курка зварилася. Розібрати її на невеликі шматочки (уздовж волокон).
Соус:
- У блендері подрібнюємо майонез з парою зубчиків часнику, зеленню і декількома краплями лимона до однорідного стану.
- Пробуємо – хтось любить більше-менше часнику або лимона.
- Все це можна виконати і вручну.
- Увага: салат ми не заправляємо, подаємо соус окремо, щоб гості могли полити салат у себе в тарілці. Так салатик збереже свій первозданний вигляд навіть під час тривалого застілля. Ну все! Перемішаємо і салат готовий! Пробуємо.
3. Салат «Стріли амура» – просто бомба, а не салат!
Супер легкий, свіжий, повітряний. Всі, хто пробував в повному захваті!
Складові:
- 1/2 качана пекінської капусти
- 300 г почищених коктейльних креветок (королівські не підійдуть!)
- 12-15 крабових паличок
- 1 баночка консервованих ананасів
- великий стиглий гранат
- майонез
- сіль
Нашаткувати капусту (без білої частини), дрібно порізати палички (майже в труху), дрібно порізати ананаси.
Змішати креветки, палички, капусту, ананаси і гранат. Заправити майонезом і їсти, не проковтнувши вилку!
4. Салат з пекінської капусти
Такий салат виходить дуже смачним і легким, а найголовніше, 10 хвилин – і у вас готова вишукана страва.
Складові:
- Пекінська капуста – 300 г
- помідор – 2 шт
- ковбаса копчена – 100 г
- яйця варені – 2 шт
- кукурудза – 100г
- кріп
- майонез
- сіль і перець за смаком
- батон 4 шматочка
Приготування
- Капусту вимити, обсушити, порізати, пом’яти з сіллю.
- Помідори, яйця, ковбасу, зелень порізати. Додати кукурудзу.
- Батон порізати кубиком, підсушити на сковороді.
- Перемішати всі інгредієнти, крім сухариків, посолити, поперчити, заправити майонезом. При подачі посипати сухариками. Смачного!
5. Салат з пекінської капусти з куркою
Складові:
- Пекінська капуста – 300 гр
- Куряче філе – 1 шт
- Огірок – 1 шт
- Яйце – 4 шт
- Зелена цибуля – 1 пучок
- Сіль, перець, майонез
Приготування
- Ставимо відварювати куряче філе (для аромату додаємо моркву, ріпчасту цибулю і лавровий лист. Бульйон ми потім використовували для супу)
- Шаткуємо пекінську капусту
- Дрібно кришимо зелен уцибулю
- Огірок нарізаємо соломкою
- Після того як наше куряче філе охолоне, нарізаємо дрібними кубиками, відварюємо яйця і кришимо їх дрібно
- Все викладаємо в салатник, перемішуємо, солимо і перчимо
- Заправляємо майонезом і подаємо порційно.
6. Салат з пекінською капустою, куркою і сухариками
Інгредієнти для салату
- пекінська капуста
- яйця
- сир твердий
- перець болгарський
- помідори
- скибочки білого хліба
- куряче філе
- кріп
- сіль перець
- майонез
Приготування
- Для початку приготуємо сухарики. Скибочки білого хліба нарізати невеликими кубиками і висушити в духовці. Остудити.
- Куряче філе і яйця відварити. Нарізати кубиками.
- Помідори, перець і сир теж нарізати кубиками.
- Капусту порвати руками.
- Всі інгредієнти, крім сухариків, змішати, злегка посолити, поперчити і заправити майонезом. 5. Перед подачею на стіл, додати сухарики, ще раз перемішати і посипати рубаною зеленню.
- Їсти відразу, щоб сухарі не розмокли. Смачного!
Джерело: nyam-nyam-5.com