«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

6 небанальних закусок з лаваша

Якщо до вас несподівано нагрянули гості, а в кухні є кілька листів ароматного лаваша, значить вам неодмінно буде чим їх пригостити. Іноді здається, що в цей борошняний виріб можна загорнути все, що є в холодильнику і ні крапельки не прогадати.

Але, на жаль, багато господинь готують з нього лише найбанальніші страви, які вже давно всім приїлися. Щоб урізноманітнити ваш раціон, ми підготували добірку чудових закусок в лаваші. Експериментуйте і насолоджуйтеся.

Листковий пиріг з сиром

Вам знадобиться:

50 г вершкового масла

300 г сиру

150 г бринзи

150 г твердого сиру

3 яйця

0,5 пуч. кропу

сіль за смаком

чорний мелений перець за смаком

2 листи тонкого лаваша

Як приготувати:

Змішайте в глибокому посуді вимитий і подрібнений кріп, розім’ятий вилкою сир, натерту на крупній тертці бринзу, яйця, сіль і перець за смаком.

Розділіть начинку навпіл і рівномірно розподіліть її по поверхні 1 листа лаваша, скрутіть лаваш рулетом і наріжте невеликими порційними шматочками. Те ж саме виконайте з рештою сиром і листом лаваша.

Викладіть отримані «трояндочки» в застелену пергаментним папером форму для запікання, поверх рулетиків викладіть вершкове масло і поставте закуску в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Домашня шаурма

Вам знадобиться:

2 курячих стегна

сіль за смаком

чорний мелений перець за смаком

1 огірок

1 помідор

4 листка айсбергу

2 листи лаваша

4 ст. л. сметани

2 ст. л. вершкового сиру

0,5 пуч. петрушки

1 зуб. часнику

Як приготувати:

Вимийте курятину, видаліть кістки, розріжте м’ясо таким чином, щоб у вас вийшов один пласт. Викладіть стегна на розпечену сковороду шкіркою вниз і обсмажуйте до золотистої скоринки, переверніть м’ясо і обсмажуйте його до готовності. Якщо курячого жиру не вистачить, можете долити в сковороду трохи рослинної олії.

Готову курку наріжте тонкими скибочками.

Щоб приготувати соус, в глибокому посуді змішайте сметану, вершковий сир, вимиту подрібнену петрушку і пропущений через прес часник. Якщо хочете, можете додати трохи солі і перцю.

Вимийте і наріжте невеликими кубиками помідори і огірки, додайте трохи солі.

На сухій сковороді прогрійте листи лаваша, поверх листа викладіть по 2 листа айсберга, змастіть їх половиною соусу, викладіть половину курки і овочів.

Акуратно згорніть лаваш рулетом і можете подавати домашню шаурму до столу.

Лаваш з оселедцем

Вам знадобиться:

1 лист тонкого лаваша

1 філе оселедця

2 курячих яйця

0,5 цибулини

2 зуб. часнику

0,5 пуч. петрушки

1 ст. л. оливкової олії

1 ч. л. гірчиці

1 ч. л. оцту

1 дрібка чорного меленого перцю

1 дрібка морської солі

Як приготувати:

Очистіть і окремо подрібніть цибулю і часник. Обсмажте цибулю в сковороді на оливковій олії до прозорості. Потім додайте в сковороду часник і змішайте його з цибулею.

Розбийте в сковороду яйця, гарненько все перемішайте і зніміть сковороду з вогню. Перемішуйте яєчну суміш ще протягом хвилини і викладіть омлет, що вийшов, в глибокий посуд.

Змішайте омлет з гірчицею, оцтом, сіллю і перцем. Невеликими кубиками наріжте філе оселедця, вимийте і подрібніть петрушку.

Розріжте лаваш навпіл. На одну половину викладіть яєчну суміш і оселедець.
Присипте начинку петрушкою і накрийте другою половиною лаваша. Наріжте лаваш невеликими шматочками.

Піца на лаваші

Вам знадобиться:

1 лист лаваша

500 г заморожених креветок

11 артишоків в олії

200 г моцарели

1 пуч. базиліка

1 зуб. часнику

2 ст. л. оливкової олії

5 горошин чорного перцю

1 дрібка морської солі

Як приготувати:

Розігрійте до 180 градусів духовку. У глибокій ємності розітріть очищений часник із сіллю і перцем.

Разморозьте креветки, збризніть їх оливковою олією, додайте розтерті прянощі і добре перемішайте.

Викладіть лаваш на деко і змастіть його половиною оливкової олії, рівномірно розподіліть креветки, артишоки і дрібно нарізану моцарелу по поверхні лаваша.

Скропіть  страву оливковою олією, що залишилася, і відправте в розігріту духовку на 10 хвилин. Вуаля, чудова піца на тоненькому коржі готова! Прикрасьте її вимитим листям базиліка.

Яблука в лаваші

Вам знадобиться:

1 лист лаваша

5 яблук

цукор за смаком

соняшникова олія за смаком

Як приготувати:

Вимийте і очистіть від шкірки яблука, видаліть серцевину. Наріжте фрукти невеликими кубиками і помістіть в глибокий посуд. Змішайте яблука з цукром.

Розріжте лаваш широкими смужками, смужки поділіть на квадрати. На кожен квадратик викладіть начинку і загорніть лаваш трубочкою.

Викладіть трубочки в розпечену сковороду з соняшниковою олією і обсмажте з двох боків до золотистої скоринки. Щоб трубочки не розсипалися, підігніть краї лаваша всередину і викладайте страву на сковороду швом вниз. Перед подачею можете присипати солодощі цукровою пудрою.

Лаваш з болгарським перцем

Вам знадобиться:

1 лист тонкого лаваша

1 червоний болгарський перець

1 жовтий болгарський перець

1 червона цибулина

50 г твердого сиру

50 г сметани

2 зуб. часнику

1 ст. л. оливкової олії

1 дрібка чорного меленого перцю

1 дрібка морської солі

Як приготувати:

Вимийте, очистіть і наріжте тонкими скибочками болгарський перець. Очистіть і наріжте кільцями червону цибулю, очистіть і подрібніть часник.

Помістіть овочі в розпечену сковороду з оливковою олією і тушкуйте їх на повільному вогні до тих пір, поки вони не стануть м’якими. В кінці приготування посоліть їх і поперчіть.

На дрібній тертці натріть сир. Розріжте лаваш на 4 частини і нагрійте його в розігрітій до 180 градусів духовці.

Розділіть овочеву начинку на 3 частини і сформуйте з шматочків лаваша невеликий торт. Накрийте його шматочком лаваша, що залишився, і відправте в розігріту духовку на 3-4 хвилини. Подавайте хрустку закуску з томатним соусом.

Тепер у вашій кулінарній скарбничці є ще 6 цікавих рецептів простих закусок в лаваші.

Джерело: wworld.com.ua

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі