5 смачних страв з фаршу: відмінна добірка
Ми зібрали для Вас відмінну добірку рецептів страв з фаршу.
Скористайтеся рецептами, Вам сподобається!
КОТЛЕТИ «пухкі»
Смачні, соковиті, ароматні котлети. Дуже ніжні і прості у приготуванні.
За смаком навіть нагадують люля, але тільки соковитіші і ніжніші. Пригощайтеся!
Продукти:
1.Фарш м’ясний будь-який (можна свинина-яловичина-курка в рівних пропорціях) — 600 гр
2. Батон — 3 скибочки
3. Цибуля ріпчаста — 1 шт
4. Часник — 1 зубок
5. Молоко — 100 мл
6. Спеції (за смаком: сіль, аджика або червоний мелений перець)
7. Горіх мускатний — 1 щіпка
8. Зіра (мелена) — 1 щіпка
Як приготувати котлети «Пухкі»:
У фарш додати часник пропущений через прес і цибулю натерту на грубій тертці.
З батона зняти скоринку, довільно поламати м’якуш і залити молоком.
Пом’яти руками і залишити хвилин на 5, щоб батон розм’як повністю і ввібрав в себе молоко.
Сіль і всі спеції перемішати і додати до фаршу. Зіру потовкти в ступці або млинку.
Так само до фаршу додати розм’яклий батон разом з рідиною. Ретельно вимісити фарш і покласти його в пакет.
Пакет з фаршем раз 10 сильно вдарити об стіл. Називається-відбити фарш. Він стане однорідним і гомогенним, не буде зайвого повітря.
Котлети з такого фаршу добре тримають форму і не розвалюються, їм не потрібно панірування, та й яйця в фарш можна не додавати.
З фаршу сформувати котлети і обсмажити з двох сторін на рослинній олії.
Смачного!
М’ЯСНІ ГНІЗДА
Ця страва з фаршу затьмарить будь-які котлети! 25 хвилин в духовці — шедевр готовий. Начинка — просто бомба!
Готуються вони навіть простіше, ніж котлети, адже їх не потрібно обсмажувати на сковорідці: досить помістити в духовку і трохи почекати.
Смакота! Ваші чоловіки будуть ситі і задоволені!
Продукти:
1. Свинячий фарш — 800 гр
2. Курячий фарш — 300 гр
3. Цибуля — 1 шт.
4. Молоко — 200 мл
5. Хліб — 70 гр
6. Сіль — за смаком
7. Чорний перець (мелений) — за смаком
8. Сметана — 200 мл
9. Яйце куряче — 2 шт.
10. Твердий сир — 150 гр
11. Кріп — за смаком
Як приготувати м’ясні гнізда:
1. Змішайте свинячий і курячий фарш, додайте подрібнену цибулю.
2.Хліб замочіть в 100 мл молока, потім відіжміть і додайте у фарш.
3.Влийте в фарш решту молока, посоліть і поперчіть.
4.Сформуйте з фаршу спочатку кульки розміром з яблуко, а потім гнізда (дном склянки зробіть в середині поглиблення) викладіть їх на змащене олією деко.
5.Сир натріть на тертці, змішайте зі сметаною, яйцями і подрібненим кропом.
6.Розподіліть начинку по гніздах і поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Готові м’ясні гнізда, подавайте з овочами або легким овочевим салатом.
Смачного!
ЧЕВАПЧІЧІ
Чевапчічі — являє собою невеликі смажені ковбаски з фаршу.
Принадність чевапчічі не тільки в чудовому смаку, але і в простоті приготування.
Рекомендую приготувати.
Продукти:
1. Фарш яловичий — 500 гр
2. Цибуля — 1 шт
3. Часник — 2 зубчики
4. Майоран — 1 ч.ложка
5. Сіль, перець, гостра паприка — за смаком.
Як приготувати чівапчічі:
Цибулю очистити і нарізати кубиками.
Часник дрібно нарізати або розчавити.
Ретельно перемішати фарш, додати сіль, часник, цибулю і спеції.
Сформувати довгасті котлетки завбільшки з великий палець руки, обсмажити до хрусткої скоринки.
Подати їх можна з будь-яким гарніром, салатом або як самостійну страву.
Смачного!
БИТКИ ПО-МІНІСТЕРСЬКИ
Ви любите м’ясні котлети? Якщо так, тоді ця страва для вас.
Биточки з фаршу під сирною апетитною і хрусткою скоринкою, мають презентабельний вигляд і гармонійний смак — нічого зайвого.
Готуються биточки по -міністерськи досить швидко і їх легко можна приготувати до сімейної вечері або в якості гарячої м’ясної закуски на святковий стіл.
Продукти:
1. Фарш будь-який (але краще яловичий) — 500 гр.
2. Цибуля ріпчаста — 2 головки
3. Яйце куряче — 1 шт.
4. Сметана — 100 гр.
5. Сир твердих сортів — 100 гр.
6. Сіль, мелений перець — за смаком
7. Зелень (кріп і петрушка)
Як приготувати биточки з фаршу по-міністерськи:
Одну цибулину очисти і подрібни. Змішай фарш з цибулею і яйцем, додай сіль, перець за смаком.
Сформуй невеликі коржі з фаршу і виклади їх на деко, вистелений пергаментом.
Другу цибулину очисти і наріж тонкими кільцями.
Кожен коржик змасти сметаною, виклади зверху кілька цибулевих кілець і посип подрібненою зеленню.
Поклади деко в духовку, розігріту до 180 градусів, і запікати 15 хвилин.
Натри на грубій тертці сир, посип ним биточки і постав запікатися ще на хвилин 5-7.
Готові битки прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.
Смачного!
КОТЛЕТКИ з картоплею в сметанно-томатному соусі
Відмінний варіант для сімейного обіду або вечері, який значно економить час, та й продукти використовуються найдоступніші.
Продукти:
1. Фарш — 400 гр
2. Цибуля — 1 шт.
3. Часник — 2 зубки
4. Яйця — 1 шт.
5. Булка — 200 гр
6. Борошно — 2 столові ложки
7. Сіль — за смаком
Як приготувати котлетки з картоплею в сметанно-томатному соусі:
1. Приготувати фарш (як на котлетки), розділити на порційні кульки.
2. Кожну кульку запанірувати в борошні.
3. Викласти в змащену форму, а в середину покласти очищену картоплю.
4. Запікати в розігрітій духовці 15 хвилин, при t 220 градусів.
5. Для соусу змішати 2 столові ложки сметани, 1 столову ложку кетчупу, 0.5 склянки води, сіль, перець.
6. Залити соусом і поставити в духовку на 20 хвилин.
7. Прикрасити готову страву зеленню. Смачного!