«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

5 смачних страв з фаршу: відмінна добірка

Ці страви з фаршу виходять дуже смачними, соковитими і ситними.

Ми зібрали для Вас відмінну добірку рецептів страв з фаршу.

Скористайтеся рецептами, Вам сподобається!

КОТЛЕТИ «пухкі»

Смачні, соковиті, ароматні котлети. Дуже ніжні і прості у приготуванні.

За смаком навіть нагадують люля, але тільки соковитіші і ніжніші. Пригощайтеся!

Продукти:

1.Фарш м’ясний будь-який (можна свинина-яловичина-курка в рівних пропорціях) — 600 гр

2. Батон — 3 скибочки

3. Цибуля ріпчаста — 1 шт

4. Часник — 1 зубок

5. Молоко — 100 мл

6. Спеції (за смаком: сіль, аджика або червоний мелений перець)

7. Горіх мускатний — 1 щіпка

8. Зіра (мелена) — 1 щіпка

Як приготувати котлети «Пухкі»:

У фарш додати часник пропущений через прес і цибулю натерту на грубій тертці.

З батона зняти скоринку, довільно поламати м’якуш і залити молоком.

Пом’яти руками і залишити хвилин на 5, щоб батон розм’як повністю і ввібрав в себе молоко.

Сіль і всі спеції перемішати і додати до фаршу. Зіру потовкти в ступці або млинку.

Так само до фаршу додати розм’яклий батон разом з рідиною. Ретельно вимісити фарш і покласти його в пакет.

Пакет з фаршем раз 10 сильно вдарити об стіл. Називається-відбити фарш. Він стане однорідним і гомогенним, не буде зайвого повітря.

Котлети з такого фаршу добре тримають форму і не розвалюються, їм не потрібно панірування, та й яйця в фарш можна не додавати.

З фаршу сформувати котлети і обсмажити з двох сторін на рослинній олії.

Смачного!

М’ЯСНІ ГНІЗДА

Ця страва з фаршу затьмарить будь-які котлети! 25 хвилин в духовці — шедевр готовий. Начинка — просто бомба!

Готуються вони навіть простіше, ніж котлети, адже їх не потрібно обсмажувати на сковорідці: досить помістити в духовку і трохи почекати.

Смакота! Ваші чоловіки будуть ситі і задоволені!

Продукти:

1. Свинячий фарш — 800 гр

2. Курячий фарш — 300 гр

3. Цибуля — 1 шт.

4. Молоко — 200 мл

5. Хліб — 70 гр

6. Сіль — за смаком

7. Чорний перець (мелений) — за смаком

8. Сметана — 200 мл

9. Яйце куряче — 2 шт.

10. Твердий сир — 150 гр

11. Кріп — за смаком

Як приготувати м’ясні гнізда:

1. Змішайте свинячий і курячий фарш, додайте подрібнену цибулю.

2.Хліб замочіть в 100 мл молока, потім відіжміть і додайте у фарш.

3.Влийте в фарш решту молока, посоліть і поперчіть.

4.Сформуйте з фаршу спочатку кульки розміром з яблуко, а потім гнізда (дном склянки зробіть в середині поглиблення) викладіть їх на змащене олією деко.

5.Сир натріть на тертці, змішайте зі сметаною, яйцями і подрібненим кропом.

6.Розподіліть начинку по гніздах і поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Готові м’ясні гнізда, подавайте з овочами або легким овочевим салатом.

Смачного!

ЧЕВАПЧІЧІ

Чевапчічі — являє собою невеликі смажені ковбаски з фаршу.

Принадність чевапчічі не тільки в чудовому смаку, але і в простоті приготування.

Рекомендую приготувати.

Продукти:

1. Фарш яловичий — 500 гр

2. Цибуля — 1 шт

3. Часник — 2 зубчики

4. Майоран — 1 ч.ложка

5. Сіль, перець, гостра паприка — за смаком.

Як приготувати чівапчічі:

Цибулю очистити і нарізати кубиками.

Часник дрібно нарізати або розчавити.

Ретельно перемішати фарш, додати сіль, часник, цибулю і спеції.

Сформувати довгасті котлетки завбільшки з великий палець руки, обсмажити до хрусткої скоринки.

Подати їх можна з будь-яким гарніром, салатом або як самостійну страву.

Смачного!

БИТКИ ПО-МІНІСТЕРСЬКИ

Ви любите м’ясні котлети? Якщо так, тоді ця страва для вас.

Биточки з фаршу під сирною апетитною і хрусткою скоринкою, мають презентабельний вигляд і гармонійний смак — нічого зайвого.

Готуються биточки по -міністерськи досить швидко і їх легко можна приготувати до сімейної вечері або в якості гарячої м’ясної закуски на святковий стіл.

Продукти:

1. Фарш будь-який (але краще яловичий) — 500 гр.

2. Цибуля ріпчаста — 2 головки

3. Яйце куряче — 1 шт.

4. Сметана — 100 гр.

5. Сир твердих сортів — 100 гр.

6. Сіль, мелений перець — за смаком

7. Зелень (кріп і петрушка)

Як приготувати биточки з фаршу по-міністерськи:

Одну цибулину очисти і подрібни. Змішай фарш з цибулею і яйцем, додай сіль, перець за смаком.

Сформуй невеликі коржі з фаршу і виклади їх на деко, вистелений пергаментом.

Другу цибулину очисти і наріж тонкими кільцями.

Кожен коржик змасти сметаною, виклади зверху кілька цибулевих кілець і посип подрібненою зеленню.

Поклади деко в духовку, розігріту до 180 градусів, і запікати 15 хвилин.

Натри на грубій тертці сир, посип ним биточки і постав запікатися ще на хвилин 5-7.

Готові битки прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.

Смачного!

КОТЛЕТКИ з картоплею в сметанно-томатному соусі

Відмінний варіант для сімейного обіду або вечері, який значно економить час, та й продукти використовуються найдоступніші.

Продукти:

1. Фарш — 400 гр

2. Цибуля — 1 шт.

3. Часник — 2 зубки

4. Яйця — 1 шт.

5. Булка — 200 гр

6. Борошно — 2 столові ложки

7. Сіль — за смаком

Як приготувати котлетки з картоплею в сметанно-томатному соусі:

1. Приготувати фарш (як на котлетки), розділити на порційні кульки.

2. Кожну кульку запанірувати в борошні.

3. Викласти в змащену форму, а в середину покласти очищену картоплю.

4. Запікати в розігрітій духовці 15 хвилин, при t 220 градусів.

5. Для соусу змішати 2 столові ложки сметани, 1 столову ложку кетчупу, 0.5 склянки води, сіль, перець.

6. Залити соусом і поставити в духовку на 20 хвилин.

7. Прикрасити готову страву зеленню. Смачного!

Джерело

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі