«Найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування» ©

Найбільша спільнота Тернополя в соціальних мережах

Авторизація

Авторизуйтеся

10 рецептів тіста для тонких млинців, і все в одній статті

Млинців багато не буває — скільки не приготуй, завжди мало. Тут тобі і закуска, і гарнір, і чудовий десерт. Що не кажи, а страва проста, смачна і досить економна.

Сьогодні ми розкриємо тобі секрет приготування правильних тонких млинців, які ніколи не рвуться і не липнуть до сковорідки. Перед тобою 10 рецептів тіста для млинців.

Домашні млинці

Щоб приготувати смачні млинці в домашніх умовах, тобі знадобляться дві речі: хороша сковорідка і трохи терпіння. Також є декілька хитрощів, як зробити млинці ідеальними у всіх сенсах. Запам’ятай їх, адже не буває поганих рецептів, бувають занадто квапливі господині.

Як приготувати млинці

Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Спочатку змішуй яйця з сіллю, цукром і молоком. Потім додавай розпушувач, якщо потрібно, і борошно невеликими порціями.

Щоб солодкі млинці були ароматними, додай в тісто трохи ваніліну, кориці або цедру цитрусових. Завжди просівають борошно для млинців! Так тісто вийде без грудок і домішок, а готові млинці будуть повітряними. Дай готовому тісту постояти 15-30 хвилин. Перед початком смаження додай рослинну олію. Так млинці не будуть прилипати до сковорідки.

Ідеальне тісто для тонких млинців повинно бути трохи густуватим, схожим на рідку сметану. Найкраще випікати млинці в чавунній млинниці. Вона добре тримає тепло, і млинці будуть з красивою золотистою скоринкою. Змащуй сковорідку рослинною олією один раз — на початку смаження. Олії не повинно бути багато, інакше млинці будуть дуже жирними.

Смаж млинці на добре прогрітій сковорідці. Перший млинець виходить грудкою тому, що сковорідка недостатньо гаряча.
Перевертай млинець, як тільки він стане блідо-золотистого кольору. Щоб не порвати його, використовуй тонку дерев’яну або силіконову лопатку, але не металеву.

Не відходь від плити ні на хвилину! Кожен наступний млинець смажиться швидше, так як сковорідка сильніше нагрівається.
Готові млинці складай на плоску тарілку. Кожен змащуй вершковим маслом.

Тепер, коли ти знаєш всі млинцеві хитрості, записуй рецепти смачних млинців — м’яких, золотистих, з апетитними хрусткими краями.

Млинці на молоці
Складові

250 мл молока
4 яйця
150 г борошна
2 ст. л. цукру
2 ст. л. рослинної олії
дрібка солі


Млинці на кефірі
Складові

200 мл кефіру
1 ст. борошна
1 яйце
0,5 ст. окропу
1 ст. л. рослинної олії
1 ч. л. розпушувача
2 ст. л. цукру
дрібка солі
Змішай яйця, цукор, кефір, розпушувач і борошно. Дай тісту постояти 15 хвилин і налий туди окріп. Перемішай, додай рослинну олію і починай смажити!

Млинці на воді

Складові
1,5 ст. води
1 яйце
1 ст. л. цукру
1 ст. борошна
3 ст. л. рослинної олії
дрібка солі


Млинці на майонезі
Складові
0,5 л теплої води
9 ст. л. борошна
2 ст. л. майонезу
2 яйця
2 ст. л. цукру
2 ст. л. рослинної олії
дрібка солі
Не дивуйся, цей рецепт перевірений неодноразово! Млинці на майонезі ніколи не рвуться і виходять набагато ніжнішими, ніж на молоці. У холодильнику вони довго не засихають, а залишаються такими ж м’якими, як і після приготування.

Млинці на окропі (заварні)
Складові
600 мл окропу
600 мл молока
2 ст. борошна
0,5 ст. крохмалю
4 яйця
3 ст. л. рослинної олії
3 ст. л. цукру
0,5 ч. л. солі
Ці заварні млинці напевно найнадійніші, вони не рвуться, і в них можна загорнути будь-яку начинку. Змішай вінчиком або міксером яйця, сіль і цукор. Додай окріп і добре перемішай. Не припиняючи збивати, додай молоко, потім крохмаль, борошно і рослинну олію. Дай тісту постояти 15 хвилин і починай обсмажувати млинці на розпеченій сковорідці.

Млинці на дріжджах
Складові
1 ч. л. сухих дріжджів
250 г борошна
500 мл молока
2 яйця
2 ст. л. рослинної олії
3 ст. л. цукру
0,5 ч. л. солі
рослинна олія для смаження
Дріжджові млинці завжди виходять пухкими і з дірками. Сухі дріжджі можна замінити свіжими, і навпаки, 15 г свіжих пресованих дріжджів в еквівалентні 1 ч. л. сухих.

Почни приготування з опари: в теплому молоці розчини половину цукру і додай дріжджі. Через 15 хвилин додай яйця, перетерті з цукром, що залишився і сіллю. Невеликими порціями додавай просіяне борошно, а в кінці — рослинну олію. Дай тісту підійти 30 хвилин, перемішай і починай обсмажувати.

Безглютенові млинці
Складові
200 г рисового або кукурудзяного борошна
400 мл молока
20 г крохмалю
2 яйця
2 ст. л. цукру
2 ст. л. рослинної олії
дрібка солі
Пухкі млинці з яблуками


Складові

220 г борошна
250 г йогурту або кефіру
1 ч. л. розпушувача
4 яйця
4 ст. л. цукру
2 ст. л. рослинної олії
1-2 яблука
0,5 ч. л. кориці
Наріж яблука тонкими скибочками або кубиками і змішай з корицею. Дай постояти 15 хвилин і додай їх в готове млинцеве тісто. Обсмажуй млинці на повільному вогні з двох сторін.

Шоколадні млинці
Складові
3 ст. молока
300 г борошна
3 яйця
2 ст. л. цукру
2 ст. л. какао
1 пакетик ваніліну
2-3 ст. л. рослинної олії
дрібка солі
Щоб какао не злиплося в грудки, змішай його з борошном, а потім вже додавай в тісто.

Марокканські млинці з дірками
Це нереально пухкі млинці з дірками! Їх відмінна риса — блідий, не рум’яний колір. Все тому, що млинці обсмажують з одного боку. А подають з соусом з топленого масла і меду.

Інгредієнти для тіста
1 ст. манки
1 ст. борошна
2 ст. теплої води
1 яйце
1 ч. л. рослинної олії
1 ч. л. цукру
1 ч. . сухих дріжджів
дрібка солі
0,5 ч. л. соди або розпушувача
Інгредієнти для соусу

70 г вершкового масла
6 ст. л. меду
15 г ванільного цукру
Приготування

У глибокій мисці змішай манку, борошно, цукор, дріжджі і сіль з яйцем і рослинною олією. Помішуй, вливаючи тонким струмком теплу воду. Збий готове тісто міксером, накрий харчовою плівкою і залиш на 30 хвилин.

Налий тісто в центр сковорідки і почекай, щоб воно розподілилося самостійно. Обсмажуй млинці на повільному вогні з одного боку. Верхня сторона повинна бути сухою, без залишків сирого тіста.

Щоб приготувати соус, розтопити вершкове масло в каструлі, але не кип’ятити. Зніми піну, додай мед, ванільний цукор і перемішати до повного розчинення меду.

Якщо у тебе вийшло багато млинців, які рідня не в силах з’їсти, заморозь їх в морозильній камері особливим способом. Після розморожування такі млинці не рвуться, а залишаються м’якими і еластичними. Пам’ятай, що млинці з начинкою можна зберігати 2-3 тижні, без начинки — не більше 3 місяців. Повторно заморожувати не рекомендується.

А з цими начинками тонкі млинці будуть особливо смачними! Обов’язково спробуй горіхову начинку, якщо цей чарівний смак ще не відкритий тобою.

Сподобалася добірка? Тоді швидше поділися рецептами домашніх млинців з друзями, вони будуть в захваті! А якщо у тебе є інший, більш вдалий спосіб приготування, обов’язково напиши його в коментарях.

Від Тарнополя до Тернополя
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі