10 корисних порад приготування Їжі
1. Цибулю, моркву і томат перед тим як додавати в якусь страву треба злегка обсмажити (пасерувати) - це збереже смакові властивості і аромат.
2. Такі спеції як лавровий лист, перець, кмин, додають в блюдо за 10 хвилин до готовності.
3. Овочевий салат заправляйте перед самою подачею на стіл щоб він ні закінчився.
4. Для того щоб зварити квасоля, її треба замочити в холодній воді і залишити на цілу ніч. Солити треба тільки при готовності. Якщо посолити квасоля при приготуванні, то вона не звариться або буде довго варитися.
5. Для того щоб яйця не витекли при вариві потрібно додати у воду 1 ч. Л. солі.
6. При варінні картоплі можна додати вершкове масло що б він зварився швидше.
7. Для того щоб бульйон був прозорим треба його варити при слабкому вогні, щоб було маленьке кипіння. При бурхливому кипінні бульйон буде каламутним.
8. Для того щоб картопля в мундирі розварилася потрібно її в декількох місцях проколоти.
9. Під час варіння м'ясних і рибних продуктів після закипання рідини потрібно швидко зменшити вогонь і варити без кипіння із закритою кришкою.
10. При запіканні баклажанів в духовці їх потрібно проколоти виделкою інакше вони вибухнуть.