Пиріг з м’ясом
Складові:
Для тіста:
2 яйця
1/2 ч. л. солі
1 склянка борошна
1 склянка кефіру
1 ч. л. соди.
Для начинки:
300 г фаршу
2-3 цибулини (порізати кубиками)
сіль, перець – за смаком.
Приготування:
Кефір змішуємо з содою і залишаємо хвилин на 5. Потім додаємо інші інгредієнти і добре перемішуємо. Змащуємо форму маслом, посипаємо борошном і виливаємо половину тіста. Викладаємо підготовлену начинку (сирий фарш) і виливаємо на неї другу половину тіста. Ставимо в нагріту духовку і печемо 40 хвилин при температурі 170 градусів. Начинку можна зробити будь-яку.
Хачапурі для ледачих
Складові:
100 г сиру
100 г сметани
1 яйце
1 ст.л. борошна
кріп
рослинна олія
сіль і перець – за смаком.
Приготування:
Сир натираємо на дрібній тертці, кріп подрібнюємо. Змішуємо сир, сметану, яйця, борошно, кріп. Солимо і перчимо, добре перемішуємо. Виливаємо суміш у сковороду з нагрітою рослинною олією і обсмажуємо з двох сторін по 10 хвилин. Потім охолоджуємо і розрізаємо на порції. Щоб прибрати зайву олію з готового хачапурі, знімаємо його зі сковороди і промокаємо паперовим рушником з обох сторін.
Лінивий курник
Складові:
Для начинки:
6 середніх картоплин
1 цибулина
1 окіст і половинка курячої грудки (можна куряче філе).
Для тіста:
100 г сметани
100 г майонезу
200-250 г борошна
2-3 яйця
1/2 ч.л. погашеної соди
сіль – на кінчику ножа.
Приготування:
Картоплю нарізаємо кружечками, куряче м’ясо – невеликими шматочками, а цибулю -тонкими півкільцями. Солимо, перчимо і перемішуємо. Сковороду або форму для запікання змащуємо олією, викладаємо шар картоплі, трохи солимо, потім шар цибулі, шар м’яса, шар картоплі, знову солимо.
Змішуємо всі зазначені для тіста інгредієнти і заливаємо ним начинку. Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів близько 50 хвилин.
Пиріг з шинкою і сиром
Складові:
4 яйця
300 г майонезу
2 ч.л. розпушувача
борошно
по 150 г шинки і сиру для начинки.
Приготування:
Змішуємо яйця, розпушувач, майонез і борошно. Консистенція тіста повинна відповідати густій сметані. Нарізаємо шинку, сир натираємо на тертці. Виливаємо половину тіста в форму для випічки. Викладаємо зверху начинку і заливаємо тістом, яке залишилось. Також можна посипати невеликою кількістю сиру. Потім розігріваємо духовку до 180 градусів і залишаємо там пиріг на півгодини.
Пиріг з зеленою цибулею і яйцем
Складові:
Для тіста:
400 г кефіру (йогурту, сметани)
160 г вершкового масла
2 ст.л. цукру
1/2 ч.л. солі
2 яйця
280 г борошна
1,5 ч.л. розпушувача.
Для начинки:
зелена цибуля
2 яйця
сіль і перець.
Приготування:
Дрібно нарізаємо зелену цибулю – її повинно бути багато, повна сковорода. Злегка прогріваємо її з маслом, щоб вона пом’якшала і осіла. Солимо і перчимо до смаку, додаємо нарізані кубиками круті яйця.
Готуємо тісто. Змішуємо розтоплене масло, цукор і сіль, додаємо кефір і збиті яйця. Борошно змішуємо з розпушувачем, додаємо до рідкої суміші і перемішуємо до однорідного стану.
Форму змащуємо маслом, виливаємо трохи більше половини тіста. Викладаємо зверху начинку, заливаємо тістом, що залишилося. Випікаємо при температурі 200 градусів близько 35 хв.