Затрималися на роботі? Топ-5 швидких пирогів до вечері

03 липня 2018 р. 18:14

Ніхто і не помітить, що Вас затримали, вечеря буде готова миттєво!

Пиріг з м’ясом

Складові:

Для тіста:

    2 яйця
    1/2 ч. л. солі
    1 склянка борошна
    1 склянка кефіру
    1 ч. л. соди.

Для начинки:

    300 г фаршу
    2-3 цибулини (порізати кубиками)
    сіль, перець – за смаком.

Приготування:

Кефір змішуємо з содою і залишаємо хвилин на 5. Потім додаємо інші інгредієнти і добре перемішуємо. Змащуємо форму маслом, посипаємо борошном і виливаємо половину тіста. Викладаємо підготовлену начинку (сирий фарш) і виливаємо на неї другу половину тіста. Ставимо в нагріту духовку і печемо 40 хвилин при температурі 170 градусів. Начинку можна зробити будь-яку.

Хачапурі для ледачих

Складові:

    100 г сиру
    100 г сметани
    1 яйце
    1 ст.л. борошна
    кріп
    рослинна олія
    сіль і перець – за смаком.

Приготування:

Сир натираємо на дрібній тертці, кріп подрібнюємо. Змішуємо сир, сметану, яйця, борошно, кріп. Солимо і перчимо, добре перемішуємо. Виливаємо суміш у сковороду з нагрітою рослинною олією і обсмажуємо з двох сторін по 10 хвилин. Потім охолоджуємо і розрізаємо на порції. Щоб прибрати зайву олію з готового хачапурі, знімаємо його зі сковороди і промокаємо паперовим рушником з обох сторін.

Лінивий курник

Складові:

Для начинки:

    6 середніх картоплин
    1 цибулина
    1 окіст і половинка курячої грудки (можна куряче філе).

Для тіста:

    100 г сметани
    100 г майонезу
    200-250 г борошна
    2-3 яйця
    1/2 ч.л. погашеної соди
    сіль – на кінчику ножа.

Приготування:

Картоплю нарізаємо кружечками, куряче м’ясо – невеликими шматочками, а цибулю -тонкими півкільцями. Солимо, перчимо і перемішуємо. Сковороду або форму для запікання змащуємо олією, викладаємо шар картоплі, трохи солимо, потім шар цибулі, шар м’яса, шар картоплі, знову солимо.

Змішуємо всі зазначені для тіста інгредієнти і заливаємо ним начинку. Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів близько 50 хвилин.

Пиріг з шинкою і сиром

Складові:

    4 яйця
    300 г майонезу
    2 ч.л. розпушувача
    борошно
    по 150 г шинки і сиру для начинки.

Приготування:

Змішуємо яйця, розпушувач, майонез і борошно. Консистенція тіста повинна відповідати густій сметані. Нарізаємо шинку, сир натираємо на тертці. Виливаємо половину тіста в форму для випічки. Викладаємо зверху начинку і заливаємо тістом, яке залишилось. Також можна посипати невеликою кількістю сиру. Потім розігріваємо духовку до 180 градусів і залишаємо там пиріг на півгодини.

Пиріг з зеленою цибулею і яйцем

Складові:

Для тіста:

    400 г кефіру (йогурту, сметани)
    160 г вершкового масла
    2 ст.л. цукру
    1/2 ч.л. солі
    2 яйця
    280 г борошна
    1,5 ч.л. розпушувача.

Для начинки:

    зелена цибуля
    2 яйця
    сіль і перець.

Приготування:

Дрібно нарізаємо зелену цибулю – її повинно бути багато, повна сковорода. Злегка прогріваємо її з маслом, щоб вона пом’якшала і осіла. Солимо і перчимо до смаку, додаємо нарізані кубиками круті яйця.

Готуємо тісто. Змішуємо розтоплене масло, цукор і сіль, додаємо кефір і збиті яйця. Борошно змішуємо з розпушувачем, додаємо до рідкої суміші і перемішуємо до однорідного стану.

Форму змащуємо маслом, виливаємо трохи більше половини тіста. Викладаємо зверху начинку, заливаємо тістом, що залишилося. Випікаємо при температурі 200 градусів близько 35 хв.

Джерело

Читайте також