Заварна Паска “сонечко”, від неї всі в повному захваті
24 квітня 2024 р. 15:00
Якщо ви ще не знайшли ідеальний для себе варіант тіста на паски, тоді не проходьте повз! Така пасочка довго залишається свіжою, виходить повітряною і дуже ніжною.
Необхідні продукти:
Молоко – 300 мл.
Борошно – 800 гр.
Ванільний цукор – 1 пакетик
Дріжджі свіжі – 15 гр. (або сухі – 5гр)
Яйце – 5 шт.
Сіль – 1/2 ч.л.
Цукор – 200 гр.
Куркума – 1 / 2-1 ч.л.
Вершкове масло – 200 гр.
Соняшникова олія – 50 мл.
Як приготувати паску Сонечко
У миску вливаємо 100 мл. молока. Додаємо половину ч.л. солі, половину ч.л. цукру. 15 гр сирих дріжджів і перемішуємо. Додаємо 100 гр. просіяного борошна і залишаємо на хвилин 15-20 для підйому в теплому місці.
За цей час приготуємо заварний основу. У сотейник наливаємо 200 мл молока, додаємо ванільний цукор і доводимо до кипіння, як тільки з’являться ознаки кипіння відразу знімемо з вогню і відразу кладемо 150 гр борошна, перемішуємо, щоб мука заварилася.
Дамо масі охолонути до теплого стану. За цей час якраз підніметься опара. У миску кладемо теплу заварну масу і підійшовшу опару. Все перемішуємо, найзручніше це робити міксером з насадкою гаки або дерев’яною лопаткою. Маса повинна вийти по консистенції як густий заварний крем. Залишимо в теплому місці на 1 годину для підйому.