Всі сусіди і рідні тепер готують вареники тільки за цим рецептом. Дуже смачно!

06 липня 2018 р. 15:46

Про це дивовижне тісто для вареників на кефірі я прочитала у відривному календарі, років так 10 тому.

Відразу мене вразив склад і кефір і дріжджі – і це для вареників? Але спробувавши вареники за цим рецептом, я змінила свою думку!

Які вони смачні, ніжні, пухкі і легкі! Просто неймовірно! Всі сусіди і рідні готують тепер вареники тільки за цим рецептом, дивовижно смачно! Не вірите, а даремно! Рекомендую без докорів сумління!

Складові:

    борошно – 600 грам;
    яйця – 2 штуки;
    вода – 0,5 склянки;
    кефір – 0,5 склянки;
    цукор – 2 столові ложки;
    сіль – 0,5 чайної ложки;
    дріжджі сухі – 2 чайні ложки.

Приготування:

Яйця збийте, додайте воду і кефір.

Змішайте борошно з цукром, дріжджами і сіллю, додайте в кефірну суміш.

Перемішайте і замісіть тісто!

Обов’язково дайте цьому тісту постояти 10-15 хвилин, а вже потім починайте готувати звичайні вареники, як ви звикли.

Для начинки підійде капуста, картопля, сир, ягоди.

Вареники з цього тіста виходять дуже пухкими.

Я готую їх як на пару, так і просто відварюю, результат відмінний в обох варіантах.

Смачного!

Джерело

Читайте також