"Інша справа – це дефіцитні стани, які самі по собі роблять організм людини сприятливим до виникнення різних хвороб. В Україні доволі поширений дефіцит вітаміну D, йоду, фтору, заліза у деяких групах населення, але рішення про їхнє додаткове вживання краще приймати разом з вашим сімейним лікарем.
Щоб захисні сили організму працювали на повну потужність, Evgeniy Gonchar радить харчуватися збалансовано. Тобто ключовим тут є не конкретні продукти в щоденному меню, а саме культура їжі.
По-перше, ніколи не пропускайте сніданку, обіду і вечері, а перекуси на ходу залиште в минулому.
По-друге, не відмовляйтесь від сезонних і місцевих продуктів.
По-третє, сміливо скорочуйте вживання цукру, солі, алкоголю та споживайте лише необхідну кількість калорій".