Склад продуктів
- 300 грам свіжих грибів (краще використовувати печериці )
- 4- 5 шт ріпчастої цибулі;
- три зубчики часнику;
- 60 мілілітрів жирних вершків;
- щіпка мускатного горіха;
- щіпка чорного меленого перцю і сіль за смаком;
- вода;
- олія – для смаження.
Як приготувати смачний вершковий соус з грибами в домашніх умовах
1. У сковороду наливаємо невелику кількість олії (можна взяти рафіновану соняшникову олію, або оливкову), ставимо на плиту розігріватися.
2. Самі в цей час очищаємо від лушпиння цибулину, нарізаємо як можна дрібніше. Відправляємо її в сковороду.
3. Кілька очищених зубчиків часнику рубаємо ножем і кладемо до цибулі. Обсмажуємо все на невеликому вогні до легкого золотистого кольору.
4. Промиті і обсушені печериці нарізаємо пластинками, а потім викладаємо в сковороду.
5. Смажимо, постійно помішуючи, до готовності грибів, а потім вливаємо жирні вершки.
6. Всипаємо сіль за смаком, мускатний горіх і чорний перець, перемішуємо.
7. Тушкуємо пару хвилин, а потім вливаємо воду: її кількість регулюйте самі, в залежності від того, який густоти соус бажаєте отримати.
8. Даємо соусу покипіти ще пару хвилин – і він готовий.
9. Смачний вершковий соус з грибами повинен повністю охолонути, перш ніж його подавати на стіл. Моїм рідним він подобається з запеченою картоплею, оладки з кабачків і навіть з пельменями. Загалом, кожен знайде, з чим його їсти. Смачного!