Варимо яйця на Великдень у лушпинні цибулі правильно, без посинілих жовтків
03 травня 2024 р. 12:30
На Великдень традиційно печуть паски та звичайно, фарбують яйця. Найстаріший і надійніший спосіб – це варити яйця в лушпинні цибулі. Від жовтої цибулі яйця вийдуть золотистого кольору, а від червоної – мармурового, від червоного до бордового.
Але є один мінус, якщо яйця зварити як завжди, то жовтки вийдуть посинілі і непривабливі.
Щоб так не сталося, виручить один невеликий секретик, як зварити яйця і щоб жовток був рівного жовто-червоного кольору без посиніння. Про це в кінці статті, а поки що способи фарбування яєць в лушпиння цибулі різними способами.
Найпростіший – це на дно каструлі викласти шар цибулиння. На них укласти яйця, щоб не торкалися один одного, покрити зверху ще шаром лушпиння. Варимо і залишаємо остигати в лушпинні на 3-4 години для насиченого кольору. Можна й на ніч кинути.
Яйця витягнути з каструлі, обтерти і змастити олією для блиску.