Що потрібно для смакоти:
- двісті грамів домашнього сиру (підійде і жирний, і знежирений);
- два яєчка;
- дві склянки борошна;
- пів кілограма м’ясного фаршу (можна трохи більше);
- щіпка гашеного оцтом соди;
- спеції до м’яса.
У заміс з сиру і яєць додається ложка соди з оцтом.
Туди ж – просяне пишне борошно. Не забуваємо посолити. Тісто робимо м’яке і ніжне.
До фаршу крім спецій можна додати часник.
З тіста розкатується прямокутник, на нього викладається фарш. Все закочується в рулет, який розрізається на сантиметрові по ширині шматочки.
Що цікаво – їх потрібно не запікати, а смажити на сковороді до утворення смачної рум’яної скоринки. Причому з двох сторін, на звичайній рослинній олії.
Після важливо не забути викласти «равлики» на паперовий рушник, щоб вбралися надлишки олії. А потім – викласти на тарілку і насолоджуватися плодами своєї праці.