Уже шостий рік не розлучаюся з цим рецептом! Вологі і дуже смачні паски
27 квітня 2024 р. 21:24
Привіт, друзі! Сьогодні ділюся рецептом дуже смачних пасок. Паски виходять вологі, і не кришаться. Приблизно шість років тому, я вирішила приготувати перші свої паски, знайшла цей рецепт в інтернеті, результат дуже сподобався, і звичайно ж, я записала рецепт в свою записну книжку, з тих пір не розлучаюся з цим рецептом.
Необхідні продукти на 4 паски:
Дріжджі сухі – 8 грам (1,5 ч.л.) або 25 г свіжих.
Цукор – 200 грам
Борошно – 700 грам
Молоко – 300 мл.
Яйця – 3 шт.
Масло вершкове – 100 грам
Сіль – 1/4 ч.л.
Ванілін за смаком
Сухофрукти – 100 грам (за бажанням)
Рецепт на 7-8 пасок.
Борошно – 1,5 кг. (+ – 100 грам)
Молоко – 600 мл.
Цукор – 400 грам
Яйця – 6 шт.
Дріжджі сухі – 16 грам (3 ч.л.) або 50 г свіжих
Масло вершкове – 200 грам
Сіль – 0,5 чайної ложки
Ванілін за смаком
Сухофрукти – 100 грам
Покроковий процес приготування:
1) Приготую опару. У миску всипаю сухі дріжджі (8 грам), цукор (1,5 ст.л), цукор беру із загальної кількості, вливаю тепле молоко, молоко повинно бути теплим але не гарячим, допустима температура 36-38 градусів. Можна опустити палець в молоко, якщо вам приємно тепло, не жарко, можна сміливо вливати молоко в дріжджі. Якщо залити дріжджі гарячим молоком, вони загинуть і випічка не вийде.
Далі додаю просіяне борошно, роблю густе тісто і розбиваю всі грудочки. Борошно також беру із загальної кількості.
Опру накриваю рушником або затягую миску харчовою плівкою. Якщо ви будете використовувати плівку, зробіть зверху отвір.
Залишаю опару в теплому місці без протягів на 30-40 хвилин.