Універсальний маринад для грибів (опеньків, маслюків, білих і т. Д.)

06 вересня 2019 р. 14:18

Простий маринад для консервації будь-яких грибів.

Складові:

  • 1 літр води;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 4 ч. л. солі;
  • 3 шт. лаврового листа;
  • 6 горошин запашного перцю;
  • 4 шт. гвоздики;
  • 3 шматочки кориці (меленої ½ ч. л.);
  • 3 ч. л. оцтової есенції 70%.

При використанні столового 5% оцту необхідно взяти 800 мл води і 200 мл 5% оцту. При використанні 9% оцту – 890 мл води і 110 мл 9% оцту.

приготування:

Закип’ятити воду, додати спеції, проварити хвилини три (оцет додати в самому кінці варіння), зняти з вогню. Маринад готовий. (Маринад можна готувати заздалегідь).

Гриби добре промити, великі розрізати (я намагаюся не різати, для маринування беру найдрібніші грибочки), покласти в холодну воду і довести до кипіння, потім воду злити.

У другій воді, підсолити за смаком, гриби варити, не заважаючи до моменту закипання.

Коли вода почне кипіти, гриби обережно перемішати і зняти піну.

В кінці варіння гриби почнуть осідати на дно. Шумівкою вийняти гриби, розкласти по стерильним банкам (на 2/3 висоти, які не щільно), злити з банок залишки відвару і залити готовим маринадом до повної банки. (Потім в маринаді грибочки розправляться, візьмуть в себе маринад і займуть весь обсяг банки).

Банки закрити, гриби зберігати в холодильнику.

Джерело

Читайте також