За словами організаторів, завдяки цьому проекту його учасники покажуть, що вміють не лише готувати звичні та завчені страви, які щодня роблять для відвідувачів закладів громадського харчування, але й знають що таке справжнє кулінарне мистецтво, вміють вражати незвичними поєднаннями продуктів та смаків, повідомляє сайт "Тернополяни".
Так, згідно правил проекту «13 шефів», раз у місяць в одному з цих ресторанів-учасників шоу, шеф влаштовуватиме звану вечерю, на яку запрошує своїх конкурентів. Для них він робить шеф-сет: готує страви, яких немає в меню, придумує щось нове, поєднує смаки страв та напоїв та презентує їх для колег та гостей. При цьому, шеф-кухар повинен не повинен відходити від концепції закладу. По завершенні званої вечері суперники оцінюють презентовані страви за декількома критеріями, кожен індивідуально.
Хто переможе у запеклому гастрономічному бою стане відомо лише після гала-вечері, яка традиційно відбудеться у Львові. Там шеф-кухарі, які були учасниками проекту, будуть відзначені у номінаціях: «Креативність сезону 2018», «Смак», «Сезонне меню року», «Враження сезону 2018», «Локальні продукти 2018», «Поєднання страв і напоїв 2018».
До слова, проект успішно пройшов у великих українських містах таких як Київ, Харків, Дніпро, Львів, Вінниця, Івано-Франківськ. Тепер черга і Тернополю презентувати себе як місто гастрономічного різнобарв’я.