За словами Анастасії, це дозволить підтримувати економіку країни, зберігати та надавати робочі місця, забезпечувати виробничі потужності та уникнути фактору підняття цін на продукцію під час воєнного стану, пише Файне місто
В умовах воєнного стану, як і в мирний час, важливо оперувати категоріями економічної доцільності. Обмеження по часу, які встановили на продаж слабоалкогольних напоїв та пива, до 17:00 — не несуть користі, більш того – такі рішення спричиняють шкоду для бізнесів та економіки загалом. Адже час до 17:00 – це робочий час, в який купувати більшість споживачів немає можливості. А втрата планового доходу, згодом змушує звільняти правцівників, або зменшувати заробітню плату, збільшувати ціну на інші товари, щоб компенсувати відсутність надходжень, зменшує сплату податків, а інколи змушує закривати бізнес повністю, – йдеться у петиції..
Також авторка навела приклад ситуацію в інших областях. Зокрема, у Львові, Рівному, Хмельницькому, Чернівцях, Луцьку – час продажу продовжили до 20-22 години.
Станом на 12 годину 28 травня петицію підписали 62 людини. Аби цю ідею розглянули, потрібно набрати 300 голосів. Підтримати ініціативу можна ТУТ.
Нагадаємо, у Тернополі з 16 квітня дозволили продавати алкоголь. Торгувати можна з 11:00 по 17:00 год., а в закладах ресторанного господарства – до 21:00 год. з обов’язковою видачею чека.