- 0.5 л теплого молока
- 8 ст.л або 200 грамів цукру
- Пакетик сухих або 50 грамів живих дріжджів
- Дрібка солі
- 125 грамів топленого масла або маргарину
- 3 ложки олії
- 3 яйця
Борошна стільки щоб тісто м'яко місилось і відставали від рук, щоб не було тугим.
До теплого молока додати дріжджі і цукор, присипати борошном, зачекати поки почнуть бродити. Коли пішли вже бульбашки розмішати, додати яйця, борошно, в процесі додавання борошна влити масло і олію в ще рідке тісто. Далі змішувати тісто вже до консистенції. Залишити десь на 1.5 години в теплі.
Начинку робили зі свіжих слив порізаний на шматочки з цукром.
Далі сінабони або равлики)
Залишилось тісто. Розкачати десь в 0,5 см, змастити маслом топленим, посипали цукром і какао, звернути в рулет, порізати на равлики. Пекти 180 градусів десь до 25-30 хв. Всі булочки коли підросли вже на деко змастити збитим яйцем.
До цього тіста може підійти будь-яка начинка
Рецептом поділилась Софія Гаврильців