Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- цукор – 2 склянки;
- яйця – 10 шт;
- розпушувач – 2 ч.л;
- какао – 3 ст.л;
- борошно – 100 г.
Для приготування горіхового безе потрібно:
- білки – 10 шт;
- сухарі – 2 ст.л;
- цукор – 2 склянки;
- мед – 4 ст.л;
- горіхи подрібнені – 500 г.
Для приготування заварного крему візьміть:
- молоко – 600 мл;
- цукор – 10 ст.л;
- масло вершкове – 400 г;
- борошно – 2 ст.л;
- жовтки – 5 шт;
- крохмаль будь-який – 2 ст.л;
- ванілін за смаком.
Процес приготування торта
Відокремлюємо білки від жовтків, білки збиваємо до пишності, частинами додаємо цукор і збиваємо до стійкої і густої маси.
Не припиняємо збивати і додаємо по 1 жовтку.
Борошно з’єднуємо з розпушувачем і какао, просіюємо і частинами додаємо в масу, вимішуючи тісто лопаткою.
Форму застеляємо пергаментом і виливаємо третину тіста – ви повинні спекти 3 бісквіта.
Випікаємо до готовності при 180 градусах. Охолоджуємо.
Для безе збиваємо білки, додаємо частинами цукор і збиваємо масу до густоти і стійкості.
Додаємо мед, збиваємо, всипаємо сухарі і подрібнені горіхи, збиваємо.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо частину маси – ви повинні спекти 2 коржі. Випікаємо при 190 градусах близько 20 – 30 хвилин.
Змішуємо всі продукти для крему крім масла (його залишаємо розм’якшуватися) і варимо на повільному вогні перемішуючи крем, до густоти. Охолоджуємо.
Вершкове масло збиваємо до пишності і змішуємо з заварним кремом, збиваємо.
Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, безе – 2 коржа ви можете поламати на невеликі шматочки і так викладати на крем, на нього кладемо крем, потім корж і т.д.
Готуємо помадку або просто розтоплюємо шоколад і поливаємо торт.
Порада: коржі з безе ви можете пекти в таких же формах, як і шоколадні коржі або ж використовуйте велике деко і потім ламайте безе на шматочки і викладайте на крем.