Інгредієнти:
Заварне тісто
- 70 г води
- 70 г молока
- 60 г вершкового масла
- 100 г борошна
- ¼ ч.л. солі
- ¼ ч.л цукру
- 3 яйця кімнатної температури
Заварний крем
- 2 яйця
- 500 г молока
- 130 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 40 г кукурудзяного крохмалю
- 150 г вершкового масла 82%
Для посипки:
- цукрова пудра
Приготування:
1. В каструлю виливаємо 70 г молока і 70 г води, 60 г вершкового масла. Нагріваємо все, щоб масло розчинилося. Додаємо сюди сіль і цукор.
2. Додаємо 100 г просіяного борошна.
3. Постійно помішуючи, заварюємо борошно, поки тісто не збереться в один ком.
Ось так проварюємо приблизно 2 хв, щоб відійшла вся зайва рідина.
4. Перекладаємо тісто в миску. Можна його по мисці розтерти, щоб швидше вистигло.
5. Коли тісто вистигне, додаємо 3 яйця по одному і вимішуємо.
6. Ділимо тісто на 2 частини, розподіляємо по формі 22 см. Можна не дуже рівно, щоб при випіканні утворювалися “гори”. Випікаємо в розігрітій духовці при 190 градусах протягом 15-25 хв, поки добре не підрум’яниться.
Поки коржі стигнуть, робимо крем.
7. Перемішуємо вінчиком до однорідності 2 яйця, 130 г цукру і 40 г кукурудзяного крохмалю. Тоді доливаємо тонкою струйкою 500 г гарячого молока, весь час помішуючи масу.
9. Збиваємо міксером 150 г вершкового масла. До збитого масла по одній ложці додаємо крем і продовжуємо збивати міксером. ВАЖЛИВО: вершкове масло і основа для заварного крему повинні бути кімнатної температури, щоб крем не розслоївся.
10. Підготуємо форму 22 см для торта, застеляємо її пергаментом чи плівкою. Кладемо у форму один корж і викладаємо на нього весь крем. Гарно розрівнюємо крем по поверхні і накриваємо другим коржем.
Гарно розрівнюємо крем по поверхні і накриваємо другим коржем. Накриваємо все плівкою і в холодильник мінімум на 3 години, щоб крем добре загустів, а ще краще на ніч.
Перед подачею посипаємо торт цукровою пудрою.