Торт «Пташине молоко» за старовинним рецептом

30 червня 2019 р. 14:05

Торт «Пташине молоко» завжди користувався підвищеним попитом в магазинах та й домашній варіант – це один з найулюбленіших святкових десертів у багатьох сім’ях. Любов торт завоював своїм ніжним і м’яким смаком, красивим зовнішнім виглядом, так і, в принципі, не дуже важким процесом готування.

Для приготування тіста вам будуть потрібні такіінгредієнти:

  • склянка муки;
  • жовтки – 7 шт;
  • цукор – половина склянки;
  • вершкове масло або маргарин для випічки – 100 гр;
  • ванілін – щіпка;
  • сода гашене оцтом –1 ч. л

Для приготування суфле потрібні такі інгредієнти:

  • білки – 7 шт;
  • цукор – 1 стакан;
  • вершкове масло – 170 гр;
  • желатин – пачка 20 гр;
  • згущене молоко – 250 гр;
  • лимонна кислота – на кінчику ножа.

Щоб приготувати глазур потрібні:

  • вершки або жирна домашня сметана – 180 гр;
  • вершкове масло – 30 гр;
  • чорний шоколад – 150 гр.

Торт Пташине молоко, покроковий рецепт

Відокремлюємо білки від жовтків: білки ставимо для охолодження вхолодильник, а жовтки збиваємо разом з цукром і ваніліном. Коливийде біла і стійка піна, добавте розм’якшене вершкове масло.

Борошно змішати з розпушувачем. У тому випадку, якщо ви віддаєте перевагу соді, погашеній оцтом, тоді добавте її в тісто. Замішуємо тістозі збитими жовтками та маслом.

Духовку нагріваємо до 170 градусів. Тісто викладаємо у форму длявипікання, попередньо застелену пергаментом. Печемо коржі хвилин20. Перевірте готовність тіста шпажкою і якщо корж готовий, виймаємойого і охолоджуємо.

У склянці води кімнатної температури, розводимо желатин ізалишаємо, поки він добре не розбухне.

Набряклий желатин переливаємо в каструльку і ставимо на слабкий вогонь, додаємо цукор (125 гр). Масу варимо, але не доводимо докипіння, охолодити.

Охолоджені білки збиваємо до стійкої піни і не зупиняючи міксер,добавте цукор (125 гр), лимонну кислоту і ванілін. Добре все змішайте івлийте желатинову масу, яка повинна бути трохи теплою. Міксерставимо на мінімум і добавте в суфле масляний крем.

Корж розрізаємо на два пласти. Один кладемо в форму для випікання(якою користувалися), зверху викладаємо суфле, накриваємо другимшаром коржа. Ставимо торт охолоджуватися на 2 – 2.5 години.

Для глазурі змішуємо в каструлі вершки або сметану з цукром,шматками шоколаду і маслом. Масу перемішуємо до однорідності,доводимо до кипіння і знімаємо ємність з плити. Охолоджуємо допросто гарячої температури, поливаємо торт і обмазуємо краю.Ставимо десерт назад в холодильник на 1 – 1.5 години. Можнадодатково прикрасити по своєму смаку.

Джерело

Читайте також