Загалом до страви входить дуже багато прянощів. Аєша розповідає, що гостру їжу вони їдять з 4-5 років і для них це нормально. Близько двох годин дівчата чаклували над стравою, а запах прянощів заполонив увесь зал. Щоб приготувати чоле пурі, потрібно взяти цибулю, помідори, нутовий горох, борошно, олію і прянощі ( мелений імбир, кмин, часник, мелений часник, мелений мускатних горіх, мелений лавровий листок, хмелі-сунелі, порошок коріанду, корицю, червоний перець). Цибулю і помідори перебити в блендері. Розігріти олію, додати до неї кмин і нарізаний часник. Буквально одну хвилину помішувати це все і додати цибулю. Трохи протушкувати, добавити помідори і знову тушкувати хвилин 20-25. Додати всі інші прянощі і нутовий горох. Довести до готовності. До борошна додати спочатку олію, сіль, а потім воду і замісити тісто. З нього посмажити палянички, які подаються разом зі стравою. Попри те, що страва доволі гостра, тернополянам вона сподобалась. - Страва має насичений смак, але мені це підходить. Загалом, усе сподобалось, - каже пані Надія. Студентів прийшли підтримати їхні викладачі і поділились своїми враженнями від страви. - Дуже гостра, але дуже смачна страва. Ми раді, що наші студенти такі хазяйновиті. Я вперше спробувала цю страву, але в мене залишились приємні враження і спогади від цієї їжі,- ділиться враженнями викладач медуніверситету Інна Чернецька. Тернополянин Роман каже, що для нього страва не дуже гостра і дуже смачна, повідомляє 20 хвилин.
Тернополян частували традиційною стравою східної кухні
22 липня 2018 р. 22:30
Індійський сніданок провели дві студентки з Індії Моді Лакшмі і Шаікх Аєша в неділю, 22 липня в "Козі". Дівчата приготували традиційну індійську страву чоле пурі.