Лікарі Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ стверджують, що справді чорний хліб має більше корисних властивостей,пише tenews
«Це дійсно так. Білий хліб, (тим більше, якщо мова йде про нарізні батони) - даремний продукт, який не містить ні білка, ні вітамінів. По суті, ви отримуєте від нього тільки калорії. Чорний хліб володіє зовсім іншими якостями. У ньому дуже багато вітамінів, особливо групи В. Найкорисніші - темні сорти, що містять високий житній компонент. У них набагато менше глютену, що добре для роботи кишечника.
Віддавайте перевагу хлібу, в якому містяться цілісні, або подрібнені злаки, а не борошняні компоненти. Відповідно, завжди звертайте увагу на етикетку. На першому місці в ній стоїть той компонент, якого в продукті найбільше. Ідеальний варіант, якщо це буде житнє борошно. Але таке трапляється не часто, оскільки воно досить дороге і має специфічні смакові якості. Найбільш поширений варіант, який цілком підійде: на першому місці - пшеничне борошно, на другому – житнє», - розповідає заступник директора Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України Юрій Дементьєв.