Тепер мій улюблений рецепт “Спартака”: вчора спекла, пляцок суперовий!

27 грудня 2018 р. 17:48

Кожна господиня має улюблені рецепти. У мене теж є один – пляцок “Спартак”, без нього на свята ніяк!

Діти вам будуть вдячні за цю смакоту. Такий пляцок потребує трішки затрат часу, але воно того варте.

Інгредієнти

  1. Молоко – 1 склянка
  2. Яйця – 2 штуки
  3. Масло – 100 г.
  4. Мед – 3 ст.л.
  5. Цукор – 1 склянка
  6. Сода – 1 ч.л.
  7. Оцет – 1 ч.л.
  8. Какао – 4-5 ст.л. (від кількості какао залежить насиченість кольору)
  9. Борошно – 450 – 500 г.

Молоко, мед та масло поставити на вогонь і довести до однорідного стану (не кип’ятити).

Яйця збити з цукром і додати до охолодженого молока.

Борошно вимішати з какао, зробити невеличке заглиблення в борошні, всипати туди соду і влити оцет (гасимо соду), змішуємо всі інгредієти та замішуємо тісто.

Тісто ділимо на 10-12 частин і кожну частинку тонко розкачуємо (по розміру дека).

Викладаємо тісто на деко, робимо проколи вилкою і випікаємо 5-7 хвилин при температурі 170 градусів.

Коржі змащуємо будь-яким улюбленим заварним кремом.

Заварний крем для пляцка «Спартак»

  1. Молоко – 0,5 л
  2. Цукор – 1 склянка
  3. Борошно – 3 ст.л. з гіркою
  4. Яйця – 3 штуки
  5. Ванілін ( за бажанням)
  6. Масло – 400 г

Яйця збиваємо з цукром та з борошном, влити трішки молока та збити, щоб не було грудочок.

Додати решту молока і поставити на вогонь (на розсіювач) або на водяну баню.

Довести крем до загустіння, постійно помішуючи. Крем вважається готовим, якщо проведена лопаткою лінія не запливає.

Охолоджений крем поєднуємо в декілька етапів з окремо збитим маслом. Смачного!

Читайте також