Картопля виходить просто приголомшливою: трохи хрусткою зовні і дуже м’якою всередині. А ще така картопля цікаво виглядає і відмінно підійде до святкового столу.
Необхідні продукти:
1,5 кілограм картоплі
100 грам шинки
70 грам яєчної вермішелі
3 курячих яйця
50 грам вершкового масла
мускатний горіх
сіль
перець
мука
панірувальні сухарі
Починаємо приготування
Картоплю очищаємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Доводимо все до кипіння, потім солимо, зменшуємо вогонь і варимо до готовності. З відвареної картоплі зливаємо воду і доводимо її до стану пюре.
Шинку нарізаємо невеликими шматочками.
У картопляне пюре додаємо вершкове масло, мускатний горіх, сіль, шинку і 3 жовтки. Все перемішуємо.
Решта білків ділимо на 2 частини. Збиваємо одну частину міксером до утворення стійкої піни і додаємо в пюре. Акуратно перемішуємо.
Яєчну вермішель добре перетираємо в ступці.
Злегка присипаємо стіл борошном. Беремо картопляну суміш і формуємо з неї невеликі ковбаски. Кожну ковбаску нарізаємо невеликими шматочками.
Панірувальні сухарі змішуємо з вермішеллю.
Білок збиваємо виделкою в мисці. Беремо картопляну ковбаску, вмокаємо її в білку, а потім в суміші з панірувальних сухарів. Точно так само робимо з іншими ковбасками.
Обсмажуємо ковбаски у фритюрі до золотистого кольору. Подаємо в гарячому вигляді.
Смачного!