Для смачної картопляної вечері нам знадобиться:
- стакан молока;
- п’ять середніх картоплин;
- сіль.
Готуємо вершкову смакоту для всієї родини
Для початку чистимо картоплю від шкірки і дуже добре миємо її під холодною водою.
Нарізаємо кожну картоплю тоненькими кружальцями, товщиною не більше 2-3 міліметрів.
Висипаємо картопляні слайси в форму для запікання. Змащувати її нічим не потрібно.
У склянці молока розчиняємо необхідну кількість солі. Виливаємо його в форму з картоплею.
Ставимо нашу майбутню вечерю в гарячу духовку (180 градусів). Готуємо вершкову картопельку одну годину. Якщо духовка малопотужна, то часу може знадобитися трохи більше, орієнтуйтеся по м’якості шматочків.
Така картопелька хороша і в самостійному вигляді, і в поєднанні з улюбленими м’ясними або рибними стравами, салатами, соліннями. Смачного!