Сметанник без випічки. Ніжний, легкий і шалено смачний

11 листопада 2020 р. 20:02

ІНГРЕДІЄНТИ

Цукор

7.5 ст. л.

Борошно пшеничне

2.5 ст. л.

Яйце куряче

2 шт.

Сметана 30%

400 г

Печиво пісочне

300 г

Масло вершкове 82,5%

120 г (до крихти)

Молоко

2 ст. л.

Масло вершкове 82,5%

100 г (до крему)

Ванілін

за смаком

ПРИГОТУВАННЯ:

З’єднуємо в каструлі цукор з борошном, додаємо яйця і перемішуємо до однорідності.

Тепер вливаємо сметану – беріть якісну і жирну, від неї і залежить смак тортика.

Перемішуємо, включаємо невеликий вогонь і варимо, перемішуючи до загустіння.

Порада: щоб маса не пригоріла, робіть мінімальний вогонь і весь час перемішуйте.

Доводимо до кипіння і варимо близько 2 хвилин. Консистенція повинна бути такою як пудинг.

Каструлю з масою ставимо в ємність з льодом або з крижаною водою. Перемішуємо масу і охолоджуємо, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на деякий час.

Для основи тортика беремо печиво (можна звичайне або шоколадне) і подрібнюємо будь-яким способом в крихту.

Вливаємо в крихту розтоплене вершкове масло і перемішуємо.

Третину крихти залишаємо, решту висипаємо в форму, трамбуємо і формуємо бортики.

Порада: якщо маса не тримає форму, коли ви її трамбуєте, тоді додайте до неї 1-2 столові ложки молока.

Ставимо форму в холодильник на годину.

Розм’якшене вершкове масло (100 г) збиваємо міксером і додаємо ванілін за смаком, збиваємо.

Заварний крем також збиваємо і з’єднуємо частинами з маслом, збиваючи міксером.

Викладаємо крем в форму на основу з печива, обсипаємо крихтою і накриваємо плівкою. Ставимо в холодильник на 5 годин.

Ось так просто ви зробите дуже смачний десерт, який точно сподобається вашій родині.

Джерело

 

 

 

 

Читайте також