500 грам сиру Рікотта;
100 грам темного або молочного шоколаду + 100 грам для глазурі;
500 грам солодких крекерів;
70 грам апельсинових цукатів;
100 грам натурального (грецького) йогурту, але можна замінити сметаною;
чашка міцної кави;
дві столові ложки цукрового піску (або за смаком).
Спосіб приготування:
Для приготування крему змішуємо сирний сир, натуральний йогурт (можете взяти сметану), цукровий пісок, цукати і рубаний ножем або натертий на тертці шоколад. Перемішуємо масу до однорідної консистенції.
Дно прямокутної форми застилає пергаментним папером і починаємо формувати торт.
Крекери занурюємо в холодну каву і викладаємо щільним першим шаром на дно форми.
Порожні місця закладіть шматочками ламаного печива.
Товстий шар крему викладаємо наступним. Далі чергуємо шари поки не закінчаться інгредієнти.
Останнім шаром має бути печиво без вимочування в каві.
100 грам темного шоколаду топимо в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
Торт зверху покриваємо шоколадом.
Відправляємо наше творіння в холодильник мінімум на три години, краще на цілу ніч.
Смачного!