Складові:
- Кефір або кисляк 250 мл.;
- Масло вершкове 100 гр.;
- Цукор пісок 150 гр.;
- Курячі яйця 2 шт.;
- Борошно пшеничне 3 скл.;
- Розпушувач для тіста 12 гр.;
- Ванілін 2 гр.;
- Яблука 2 шт.;
- Родзинки 50 гр.;
- Цукрова пудра 20 гр.
Спосіб приготування:
- Залийте родзинки окропом, залиште на 10 хвилин, а потім злийте рідину та обсушіть їх.
- Яблука помийте, очистьте та поріжте кубиками.
- До кефіру кімнатної температури додайте охолоджене розтоплене масло та ретельно перемішайте.
- Наступними додайте цукор, яйця, ванілін та перемішайте.
- Додайте просіяне борошно, розпушувач та перемішайте.
- Покладіть туди родзинки, яблука, вимішайте лопаткою та розкладіть тісто по спеціальних формах на 2/3 об’єму.
- Випікайте 30 хвилин в розігрітій до 180°С духовці.
- Вийміть кекси з форм та присипте пудрою.
Приємного апетиту!