Смачне листкове тісто за 10 хвилин. Простіше рецепта я навіть не знаю

14 січня 2020 р. 13:49

Листкове тісто може служити основою для величезної кількості страв. З нього виходять відмінні пиріжки, солодкі вироби на кшталт «Наполеона» і навіть піца. Рецептів, звичайно, безліч, але як правило вони вимагають досить багато часу і вправності.

Отже, все що знадобиться:

  • 350 гр. борошна,
  • пачка маргарину або масла,
  • всього один жовток,
  • сто мілілітрів кефіру і сіль.
  • начинка вже на ваш смак.

Борошно, звичайно, треба просіяти – наситити його киснем. У цю ж миску додаємо маргарин або масло, все залежить від ваших уподобань.

Потім все розтирається вручну до крихт, які скачайте з борошна та олії.

Туди ж додайте жовток від яйця, кефір і трохи солі. Тим, хто не любить кефір замініть його на рідкий йогурт або сметану.

Далі – заміс, під час якого може з’явитися бажання додати ще борошна. Цього робити не потрібно, ви самі незабаром переконаєтеся.

Отриманий крутий корж з тіста краще прибрати в холодильник, але якщо не терпиться – можна відразу ж приступити до формування печива.

Розкатуємо невеликий пласти з тіста, посипається крохмалем, поверх нього кладемо соковиту фруктову начинку з цукром.

Защипуванням формуються пиріжки, які відправляємо в духовку на п’ятнадцять хвилин. Температура звичайна для випічки – сто вісімдесят градусів.

Можна обійтися і без начинки, просто розкатати невеликі шматочки тіста, вмочити їх куточком в цукор і відправити в духовку на той же час і при тій же температурі.

Джерело

Читайте також