Смачна та корисна заправка для борщу. Така заготовка допоможе приготувати страву за кілька хвилин

15 серпня 2020 р. 19:50

Заправка для борщу, приготована своїми руками, набагато смачніша та корисніша ніж магазинна. Така заготовка значно скорочує час та витрачені сили на приготування улюбленої страви. А також, приготувавши заправку можна зберегти врожай овочів.

Інгредієнти:

  • Столовий буряк 3 кг.;
  • Морква 1 кг.;
  • Ріпчаста цибуля 1 кг.;
  • Солодкий перець 1 кг.;
  • Помідори 1 кг.;
  • Цукор пісок 1 скл.;
  • Сіль 3 ст. л.;
  • Соняшникова олія 1 скл.;
  • Харчовий оцет 125 мл.

Спосіб приготування:

  1. Помийте та почистьте овочі.
  2. Ріпчасту цибулю поріжте на півкільця, столовий буряк та моркву потріть на терці з великими отворами, солодкий перець наріжте тонкими смужками, помідори розріжте навпіл й покришіть на півкружальця.
  3. Приготовані овочі покладіть у каструлю, посоліть, додайте цукор, столовий оцет, рослинну олію та добре перемішайте.
  4. Поставте ємність з овочами на мінімальний вогонь, щоб виділився сік.
  5. Після збільште вогонь на максимум та варіть заправку 25 хвилин, весь час мішаючи, щоб не пригоріло.
  6. В попередньо підготовані стерильні банки розкладіть гарячу суміш, накрийте стерильними кришками та закатайте.

З цієї кількості овочей виходить 12 банок об’ємом 0,5 літра.

Приємного апетиту!

 

Читайте також