Інгредієнти:
- Борошно пшеничне 3 скл.;
- Вода охолоджена 1 скл.;
- Маргарин або масло вершкове 125 гр.;
- М’ясний фарш будь-який 450 гр.;
- Ріпчаста цибуля 2 шт.;
- Спеції для фаршу 0,5 ч. л.;
- Сушений кріп 0,5 ч. л.;
- Морська сіль;
- Перець чорний мелений;
- Рослинна олія;
- Крижана вода 100 мл.
Спосіб приготування:
- В глибоку ємність просійте борошно, додайте 0,5 ч. л. солі, холодну воду та ретельно перемішайте виделкою.
- Доведіть розтоплений маргарин до закипання, влийте в тісто та швидко перемішайте.
- Зберіть тісто в грудку, загорніть в харчову плівку та покладіть в холодильник на 2 години.
- Очистьте та перекрутіть на м’ясорубці цибулю.
- З’єднайте фарш з цибулею, спеціями, кропом, сіллю, перцем та перемішайте.
- Додайте крижану воду та ретельно вимішайте.
- Розділіть тісто на 17 шматків та згорніть кожен в кульку.
- Присипте стіл борошном, розкатайте кульки тонко та покладіть зверху 1 ст. л. фаршу.
- Згорніть та притисніть краї виделкою.
- Обсмажте чебуреки в розігрітій олії по 3 хвилини з кожної сторони.
- Викладіть на паперовий рушник, щоб ввібрати зайву олію.
Приємного апетиту!