Складові
0,5 кг сиру;
1-2 курячих яйця;
3-4 ст. л. цукру;
3 ст. л. манної крупи з гіркою;
2 ст. л. борошна з щедрою гіркою;
0,5 ч. л. солі;
0,5 ч. л. соди;
ваніль;
невелику кількість олії для змазування дека (скориставшись силіконовим килимком, можна обійтися без олії взагалі).
Орієнтуйтеся на свій смак; можна зовсім не додавати цукор, він тут інгредієнт опціональний.
Як приготувати духові сирники на борошні і манці
Сир розтираємо з цукром, ваніліном, сіллю і содою. Додаємо яйця, знову добре перемішуємо.
Всипаємо манну крупу і муку. Вимішуємо тісто - однорідне, але не гладко-рівне: не перестарайтеся, збивання тут не потрібно. Можливо, вам знадобиться трохи більша кількість манки - багато що залежить від якості, вологості, жирності сиру.
Переважно використовувати сухий сир, мокрий краще попередньо відважити в марлі в друшляку. Якщо у вас в наявності сухий, добре віджатий продукт, манки знадобиться менше. Основне завдання - просто змішати всі інгредієнти, ніяких зайвих рухів здійснювати не варто.
Джерело: Ням-ням